Baranta- arta marțială maghiară

0

Articol disponibil în: Magyar Română

„Baranta” este arta marțială care se bazează pe tradiție și istorie, este stilul de luptă care a adunat mișcările esențiale a luptătorilor maghiari din istorie. Cuvântul baranta înseamnă: luptă cu armă, pregătire pentru luptă.

Prima dată au început să adune aceste mișcări și stil de luptă prin anii 1928-41. Deși baranta a început să se formeze în anii ’90, sunt dovezi că deja în secolul al XI-lea existau armate maghiare care practicau această artă marțială. Armele cele mai importante folosite de către practicanții de baranta sunt: arcul, sabia, bastonul, biciul. Cei care practică acest sport au o vestimentație specială care seamănă cu a cavaleriei maghiare, dar și cu a cumanilor.

În fiecare an sunt câțiva maeștrii a acestei arte marțiale care participă la tabăra EMI. Ei participă pentru a arăta cât de importantă este tradiția și istoria maghiară. Tinerii care sunt interesați pot încerca arcul, instruiți de acești maeștrii a barantei. Cortul în care se află aceștia este unul care se diferențiază de celelalte, având un stil mai misterios, unul asiatic. Tinerii pot încerca acest sport pe tot parcursul săptămânii.

Pentru că istoria maghiarilor are o legătură foarte strânsă cu cea culturii calului, organizatorii îl vor avea ca invitat pe Paszka Lehel, reprezentantul Asociației Sagittis Siculorum. Paszka Lehel deține recordul mondial la tragerea cu arcul de pe un cal.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy