Baranta – magyar harcművészet

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A „baranta” hagyományra és történelemre épülő harcművészet, a magyar történelmi harcosok mozgásait egyesíti. A baranta szó jelentése: fegyveres harc, harcra való felkészülés.

1928- 41 között kezdték először gyűjteni ezzel a harcmodorral kapcsolatos adatokat. Bár a baranta a kilencvenes években kezdett kialakulni, bizonyítékok vannak, hogy a XI. században léteztek olyan magyar hadseregek, amelyek ezt a harcművészetet gyakorolták. Legfontosabb fegyverek: az íj, kard, bot és ostor. A harcosok speciális ruházattal rendelkeznek, amely hasonlít a magyar lovasok, illetve a kunok ruházatához.

A baranta mesterei évről- évre részt vesznek az EMI táborban, hogy átadják a hagyományokat és történelmet. Az érdeklődő fiatalok a tábor egész időtartama alatt kipróbálhatják az íjat a mesterek útmutatásával egy ázsiai hangulatú sátorban.

Mivel a magyarok történelme szorosan kötődik a lovas kultúrához, a szervezők meghívták Pászka Lehelt, a Sagittis Siculorum Egyesület képviselőjét, aki a lovasíjászat világrekordere.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy