Borboly Csaba: „Să nu mai punem gaz pe foc!”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Potrivit unor informații care circulă în mediul online, un grup de activiști extremiști, care au legătură cu Mihai Tîrnoveanu, se pregătesc să participe sâmbătă la Universitatea de Vară și Tabăra Studențească „Bálványos.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a adresat în acest sens o scrisoare Ministerului de Interne în care a solicitat ca forțele de ordine să intervină pentru a nu expune comunitatea la o nouă rușine, așa cum s-a întâmplat în data de 8 iulie, la Valea Uzului.

„Consider că Jandarmeria Română a greșit foarte mult în data de 8 iulie, când au asistat prin neimplicare la profanarea mormintelor din Valea Uzului, acțiunea de atunci încadrându-se conform articolului 253, alin. 1, Codul Penal, la infracțiune. Este de neconceput faptul că acești oameni, cu prezența Jandarmeriei și a Poliției, s-au situat deasupra legii, de aceea, am sesizat Ministerul de Interne să analizeze situația, în momentul de față existând pe rol un dosar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc, care sper să se finalizeze cât mai repede”, a subliniat președintele.

Totodată, Borboly Csaba a adăugat că ceea ce s-a petrecut la Valea Uzului este un exemplu rău pentru societate, pentru că legea trebuie să fie aceeași pentru toți, și cei care au acționat fără respectarea legii trebuie trași la răspundere.

Evenimentul din această perioadă, de la Băile Tușnad, Universitatea de Vară, nu poate fi locul unor manifestări negative, ca cele din 8 iulie, deoarece la lucrările universității participă personalități politice, diplomați, din mai multe țări, și îngăduirea unor manifestări care nu-și au locul, ar dăuna imaginii statului român.

Legea trebuie să fie mai presus de toate și toate organele statului trebuie să intervină pentru ca acești oameni care doresc să facă circ, să apară în presă,  care instigă la ură și nu țin cont de lege, să fie opriți.  Eu sper ca de data aceasta, cel puțin acum, dacă la 8 iulie nu a fost posibil, Jandarmeria Română să intervină, și cei care nu sunt invitați să participe la acest eveniment, să fie opriți în a genera escaladarea situației de la Valea Uzului”, a adăugat Borboly Csaba.

Universitatea de Vară nu este un eveniment organizat de Consiliul Județean Harghita, ci de o fundație, motiv pentru care se face apel la Ministerul de Interne pentru ca „forțele de ordine să facă tot posibilul pentru a nu denatura caracterul universității, și astfel să nu mai punem  „gaz pe foc”, așa cum s-a întâmplat pe 8 iulie” a declarat președintele Consiliului Județean Harghita.

  • informații furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy