Campionatul județean Harghita – singurul județ cu patru eșaloane fotbalistice

0

Articol disponibil în: Română

harghita-fotbalÎn toate colțurile României, fotbalul de nivel județean generează ambiții și patimi nebănuite. Multe dintre satele și comunele patriei au echipe de fotbal, finanțate cu bani proveniți din bugetul local. Multe din aceste echipe sunt folosite pe post de lance electorală, dar, în majoritatea, componenții vin și practică sportul-rege de plăcere și pentru recreație.
Județul Harghita se remarcă prin faptul că este singura unitate administrativ-teritorială din România, care a organizat campionatele proprii pe patru niveluri fotbalistice. În nicio altă zonă nu există, ca în Harghita, patru divizii.
Liga a IV-a, eșalonul de elită, conține șapte formații, care joacă după sistemul tur-retur într-un tur. Partidele sunt programate duminică, după cum urmează:
AS Szefite Sânsimion – CS Roseal Odorheiu Secuiesc, ora 15.00
Minerul Bălan – AS Homorod Merești, ora 14.00
Viitorul Gheorghieni – Pro Mureșul Toplița, ora 16.00
Unirea Cristuru Secuiesc, care este și liderul clasamentului cu 15 puncte, stă din cauza numărului impar de formații. Pe locul secund se află Viitorul Gheorghieni, la egalitate pe podium cu CS Roseal Odorheiu Secuiesc, fiecare cu câte 13 puncte.
Câștigătoarea va obține dreptul de a reprezenta la vară, județul Harghita, în barajul de promovare pentru liga a III-a.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy