Un consilier local din Borsec a propus desființarea serviciului de Jandarmerie Montană

4

Articol disponibil în: Română

În cadrul ultimei ședințe de consiliu local a orașului Borsec, domnul inginer Szabó Tibor a ridicat problema Jandarmeriei Montane.

Domnia sa a precizat că rolul Jandarmeriei Montane este redundant, mai ales că atribuțiile acesteia se suprapun, din punctul său de vedere, cu cele ale Salvamontului sau angajaților ocoalelor silvice. Prin urmare, a propus renunțarea la acest serviciu.

Primăria orașului Borsec a alocat un spațiu Jandarmeriei Montane în zona pârtiei de ski, iar la următoarea ședință de consiliu va fi invitat un reprezentant al acestui serviciu pentru a explica consilierului local Szabó Tibor care este rolul jandarmeriei.

Jandarmeria Montană este structura specializata a Jandarmeriei Române, destinată pentru menținerea ordinii publice în stațiunile montane și pe traseele turistice. Detalii despre acest serviciu aici.

4 Comentarii
 1. precup mihai spune

  Chiar asa, de ce sa n-o desfiintam? Sa poata sa se fure si ultimele urme ale padurii din zona. Foame mare acolo, foame mare! Si eventual s-o inlocuim cu o jandarmerie privata care sa faca ce i se ordona de catre sefii locali, flamanzi dupa bani si deranjati ca nu pot sa miste cum vor ei prin padurile din zona. Haideti domnilor, chiar asa de prosti ne credeti?

 2. Rita Suciu [ Roga } spune

  Generatia precedenta de silvicultori– toata viata lor s-au ocupat de plantatii si impaduriri– au gresit ? Sau acuma cand nu se mai planteaza si se face disparut tot lemnul se greseste ? Care-i scopul propunerii dvs. domnule consilier de la Borsec ? Cer scuze , eu doar m-am nascut in Borsec si ma doare ….

 3. laza rela spune

  Sunt deacord cu domnul consilier. Si am motive solide sa fiu deacord,….dar nu le pot publica. Doar,… atât…. cine fură în prezent … fură cu ei si,…îi si plătim.

 4. mihaela spune

  E trist din păcate din una dintre cele mai frumoase stațiuni a rămas doar ruine și din pădurile noastre bogate acum nu a mai rămas decât foarte puțin. ÎN aceea zona defrișările masive sunt normale și nimeni nu ia atitudine toată lumea închide ochii dupa gradul de interes sau după venitul care le poate intra în buzunar.Oameni de acolo văd aceste lucruri dar nu pot face nimic doar închid ochii și spera ca în ziua care va sa vina vor găsi măcar o fantasma a codrilor ce ai fost odată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy