Campionii incompetenței, IȘJ Harghita dă în judecată Ministerul Educației

Articol disponibil în: Magyar Română

După ce anul trecut rezultatele examenului de Bacalaureat înregistrate în Harghita au dus județul pe penultimul loc în țară, cei de la IȘJ se ocupă de lucruri trăznite ce alimentează haosul deja existent în sistemul de învățământ harghitean.

După ce Ministerul Educației a analizat modul în care a fost demis directorul unui liceu de prestigiu din Harghita și a dispus repunerea lui pe funcție, IȘJ Harghita a decis să dea în judecată ministerul pentru această decizie. (mai multe detalii click aici)

Aceste orgolii care au la bază cel mai probabil obligații politice ale unor lideri frustrați care nu știu să piardă sau să recunoască că au greșit pot face mare rău învățământului din Harghita.

Disputa ISJ Harghita cu ministerul, în condițiile în care rezultatele la BAC arată clar că învățământul e la pământ în acest județ, ar putea atrage atenția factorilor de decizie naționali care ar putea analiza mai atent ce fac cei din Harghita. Dacă se va ajunge la o analiză pe bune a învățământului din Harghita sunt șanse reale să se termine povestea cu învățământul bilingv, care se face la o calitate extrem de proastă și blochează speranțele la o educație superioară multor copii de etnie maghiară din Harghita.

Se pare că pentru cei din IȘJ Harghita este mult mai important ce directori trebuie puși sau demiși la ordin politic decât ce au ei de făcut pentru binele copiilor. După ce am văzut rezultatele dezastroase de la BAC din Harghita am urmărit cu interes ce a comunicat inspectoratul școlar și am așteptat să văd că publică un plan de măsuri, un calendar de activități sau o strategie de reabilitare a învățământului în Harghita, dar din păcate nu am văzut nimic în acest sens.

Poate azi nu, poate mâine nu, dar poate într-o zi, peste mulți ani, într-o carte de istorie va fi o lecție despre cum cei care s-au ocupat de învățământul copiilor de etnie maghiară din România le-au tăiat șansele la o educație superioară și i-au ținut într-o zonă de captivitate electorală în interesul și profitul liderilor politici.

I.R.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy