Candidații PRO ROMÂNIA din Harghita pentru alegerile parlamentare

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

PRO România a depus listele de candidați din județul Harghita pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Lista pentru Camera Deputaților este deschisă chiar de președintele Filialei județene Harghita PRO România, MARIAN VOȘLOBAN, din comuna Sărmaș, Județul Harghita, iar la Senat de RADU PINTILIE din comuna Tușnad, Județul Harghita.

Marian Voșloban are 49 de ani, locuiește în comuna Sărmaș, Județul Harghita. Este căsătorit, are 4 copii și lucrează ca reprezentant comercial.

Radu Pintilie are 58 ani, locuiește în comuna Tușnad, Județul Harghita. Este căsătorit, are un copil,licențiat în drept, Este pensionar MAI.

Din discuțiile avute cu domnul Marian Voșloban, președintele Filialei județene Harghita a PRO România, acesta a confirmat faptul că:

,,Echipa harghiteană de candidați pentru Parlamentul României este alcătuită din specialiști în domenii vitale ale vieții economico-sociale, oameni buni și dornici de a face ceva pentru semenii lor.

Fiecare membru al echipei noastre are un loc de muncă,  o afacere sau sunt pensionari.

Împreună, vrem să implementăm în județul Harghita, în primul rând, ce se dorește la nivel național, așa cum a declarat președintele partidului Victor Ponta.

Dintre aceste măsuri la nivel național, amintesc câteva: Venitul minim garantat pentru fiecare român  să fie de cel puțin  2.000 de lei/lună și 1.500 de lei/membru de familie, care să se acopere prin bani 50% și prin tichete valorice, ceilalți 50%.

De asemenea avem o măsură, care trebuie să se aplice cu celeritate, denumită ,,sprijinul economic de criză”. Aceasta se adresează IMM-urilor, firmelor cu capital privat și cu capital românesc. Pentru aceștia se au în vedere trei măsuri importante:

În primul rând pentru HORECA și producătorii din industria alimentară cota de TVA să fie redusă cu  de la 9 % la 5%.

A doua măsură sau, mai bine-zis, facilitate, este eliminarea pentru 2021 a impozitului pe profit specific, impozitul pentru microintreprinderi, taxele și impozitele datorate pentru activele corporale neutilizate din cauza restricțiilor administrative.

A treia măsură se referă la acoperirea minimum 50% pentru chiriile aflate în plată pe perioada nefuncțională din cauza restricțiilor, cu condiția ca firmele să păstreze în cursul anului 2021 același număr de persoane angajate.

Acestea prin sisteme simple și ușor de aplicat în practică, chiar de la începutul anului 2021.

Pentru județul Harghita, dorința noastră este o dezvoltare reală social-economică și promovare turistică a zonei. Nu vom lăsa la o parte cultura și sportul.

Practic dorim să facem tot ce putem pentru dezvoltarea județului Harghita și pentru ridicarea nivelului de trai și de cultură al locuitorilor acestei părți de țară.

Concret, parlamentarii harghiteni ai PRO România își vor deschide birouri parlamentare în toate zonele județului, respectiv, Topliței, Ciucului și Odorheiului, militând pentru buna conviețuire între români și maghiari.

În partea de nord a județului vom întreprinde măsuri pentru construirea unor întreprinderi de procesare a laptelui și a cărnii, venind astfel în sprijinul producătorilor locali.

Pentru dezvoltarea turismului, pe lângă alte măsuri, vom milita, în mod special, pentru reconstrucția căii ferate înguste pentru mocăniță, Toplița- Borsec făcând astfel mai atractivă această zonă turistică.

Vom întreprinde și alte măsuri pentru ridicarea nivelului de viață al tuturor locuitorilor județului Harghita.”

VASILE GOTEA

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy