Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Cartierul Tudor va avea o zonă verde de recreere. Consiliul Local a aprobat achiziționarea unui teren de 12.430 mp

Foto cu caracter ilustrativ

Consiliul Local al Municipiului Miercurea Ciuc, în ședința extraordinară din data de 13 decembrie 2019, a aprobat achiziționarea unui teren de 12.430 mp în zona cartierului Tudor, cu scopul de a amenaja o zonă verde de recreere.

Cartierul Tudor nu dispune de un spațiu verde mai întins. Din acest motiv Consiliul Local a anunțat intenția de cumpărare a unui teren intravilan în zonă. Dintre cele două oferte primite au ales parcela de 12.430 mp, aflată în vecinătatea aleei Șuta. Prețul stabilit este de 885.300 lei. În această locație, în anii următori vor fi amenajate terenuri de sport, terenuri de joacă, spații verzi, îmbunătățind astfel calitatea vieții locatarilor din zonă.

În cadrul ședinței au mai fost modificate cinci hotărâri, având în vedere faptul, că aprobarea acestora era urgentă în ceea ce privește decontarea transferurilor pentru obiective de investiții finanțate prin PNDL. Proiectele vizate sunt: reablitarea străzii Jigodin – etapa II, amenajarea locurilor de parcare din cartierul Spicului, realizarea drumului de ocolire – tronsonul sud-nord, construirea sălii de sport a Liceului de Artă „Nagy István”, respectiv a Școlii Generale „Petőfi Sándor”. Valoarea finanțării acestor proiecte din PNDL depășește 31 de milioane de lei, iar valoarea totală a proiectelor este de 60,3 milioane de lei. Diferența este asigurată din bugetul local.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *