Az utcán talált töltényeket adtak át a rendőrségnek Gyergyószentmiklóson

0

Articol disponibil în: Magyar Română


Folyó év február 11-én 13 óra körül egy 66 éves gyergyószentmiklósi nő jelentkezett a gyergyószentmiklósi városi rendőrkapitányságon, és jelentette, hogy át akar adni néhány, a járdán talált töltényt.

„A rendőrök első ellenőrzéseiből kiderült, hogy a nő ugyanazon a napon Gyergyószentmiklós egyik utcáján sétálva talált egy táskát, amelyben 13 darab, vadászfegyverhez szánt, 223-as kaliberű remington töltény volt.

A nyomozást követően a rendőröknek sikerült azonosítaniuk a töltények tulajdonosát, egy 70 éves gyergyószentmiklósi férfit, aki vadászati engedéllyel rendelkezik. A megtalált lőszereket a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség Fegyverek, Robbanóanyagok és Veszélyes Anyagok Szolgálatának rendőrei lefoglalták” – tájékoztatott a Hargita megyei rendőrfőkapitányság.

A fegyverek és lőszerek rendszeréről szóló 295/2004. sz. törvény értelmében az engedélyköteles halálos vagy nem halálos fegyverekhez tartozó lőszerek elvesztése 5000 lej és 10 000 lej közötti pénzbírsággal büntetendő, amelyhez további szankcióként a fegyvertartási, -viselési és -használati jog 6 hónapra történő felfüggesztése járul.

A rendőrség emlékezteti a halálos fegyverek viselésének és használatának jogával rendelkezőket arra a kötelezettségükre, hogy a fegyvert és a lőfegyverhasználati engedélyen nyilvántartott fegyvert és lőszert biztonságos körülmények között kell tartaniuk, hogy illetéktelen személyek ne férhessenek hozzá. A fegyverek és lőszerek tárolása a birtokos otthonában vagy lakóhelyén, a törvény alkalmazására vonatkozó módszertani szabályokkal összhangban, külön erre a célra kijelölt helyeken történik.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy