Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc și-a sărbătorit hramul de Sfântul Ierarh Nicolae

Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a oficiat joi, 6 Decembrie, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu ocazia serbării hramului istoric al Catedralei Episcopale „Sfântul Ierarh Nicolae și Acoperământul Maicii Domnului” din Miercurea Ciuc.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a spus: „Sfântul Nicolae tradus din limba greacă înseamnă biruitor de popor, el este blând și bun, care se uită cu dragoste la toți din icoană, așa cum îl numește Octavian Goga în poezia Pace. Este moșul blând și bun care aduce daruri copiilor, se naște în jurul anului 270 în Patara Lichiei, sud-estul Turciei, din părinții Teofan și Nona. Primește o educație aleasă din partea unchiului Nicolae care păstorea Mira Lichiei. Este hirotonit preot și diacon, apoi episcop pentru eparhia Mira Lichiei, iar la Sinodul I Ecumenic din anul 325, a condamnat erezia și pe ereziarhul Arie, de aceea în tropar cântăm: „Îndreptar credinței și chip blândeților…” Ia atitudine împotriva cultelor păgâne, rămâne în istoria creștinătății ca un sfânt care a îmbinat mila și adevărul pe care le-a trăit ca ierarh, l-au făcut mare înaintea lui Dumnezeu, iar Dumnezeu l-a făcut mare înaintea oamenilor. Se mută la cele veșnice în data de 6 Decembrie 343. În sec VIII moaștele sunt duse la Bari în Italia, Papa Paul al VII-lea dăruiește o parte din Sfintele Moaște Patriarhului Atenagora care le duce la Patriarhia Ecumenică din Constantinopol. Mâna dreaptă a Sfântului Nicolae se află la Biserica „Sfântul Gheorghe nou din București”.”

Printre credincioșii care s-au putut închina la o părticică din mâna Sfântului Ierarh Nicolae ce a fost pusă într-o raclă spre închinare, s-a aflat și prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, care a punctat: ”Hramul Catedralei Episcopale din Miercurea-Ciuc ,,Sfântul Ierarh Nicolae”. Împreună cu episcopul Covasnei și Harghitei, PS Andrei. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”

Preasfinția Sa i-a binecuvântat pe cei prezenți.

Răspunsurile la strană au fost date de către Corala Episcopala din Miercurea Ciuc.

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *