Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cazul puilor de urs agresați de bărbați din Neamț. „Scrisoare Deschisă” către zece instituții publice din România – Casa lui Patrocle

Asociația Casa lui Patrocle transmite public și oficial o „Scrisoare Deschisă” către zece Instituții Publice din România.

„Noi, alături de mii de oameni din întreaga țară așteptăm câteva răspunsuri la fel de publice și oficiale din partea autorităților cu privire la cazul puilor de urși din Harghita.

Către,

• Administrația Prezidențială, În atenția Domnului Klaus Iohannis, Președintele României

• Prim Ministrul României, În atenția Domnului Florin Cîțu

• Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, În atenția Domnului Barna TÁNCZOS, MINISTRU

• Ministerul Apărării Naționale, În atenția Domnului Nicolae Ionel Ciucă, MINISTRU

• Ministerul Afacerilor Interne, În atenția Domnului BODE LUCIAN, MINISTRU

• ANSVSA, În atenția Domnului Robert Viorel Chioveanu, Președinte

• I.P.J. Harghita

• I.P.J. Neamț

• Direcția Silvică Harghita

• Poliția Animalelor

SCRISOARE DESCHISĂ,

NU SUNTEM LUMEA A TREIA,

Stimați Domni,

Drama puilor de urși din județul Harghita, și probabil și din alte județe, a ajuns în atenția lumii întregi!

Suntem siguri că și dumneavoastră, ca și noi, considerați că este momentul să demonstrăm că astfel de practici sunt cazuri izolate și sunt pedepsite conform legii pentru a nu se mai repeta, și sperăm că împreună vom reuși să stopăm aceste barbarii care se practicau doar în Evul Mediu!

ONG-urile nu sunt în concurență cu autoritățile, dimpotrivă, suntem de aceeași parte a baricadei, noi venim în sprijinul autorităților acolo unde nu există suficiente resurse, servicii, fonduri sau specialiști.

Având în vedere amploarea pe care a luat-o la nivel național și internațional subiectul legat de drama urșilor din România (printre ultimele țări în care mai există animale sălbatice, cu adevărat!) și faptul că primim multe întrebări din partea unor organizații internaționale, întrebări la care nu avem nici un răspuns clar și la obiect, vă adresăm rugămintea să ne oferiți un răspuns public și oficial care să demonstreze nu doar buna intenție și deschiderea autorităților cu privire la acțiunile întreprinse, ci și faptul că colaborăm și ne completăm pentru aflarea adevărului și pedepsirea fiecărui act de barbarism.

În acest sens, avem nevoie de câteva informații:

1. Dacă ați identificat puii de urs și dacă au fost duși într-un loc care să le asigure siguranța și dezvoltarea; în caz contrar, vă rugăm să ne transmiteți dacă se va continua căutarea acestora și dacă veți coopta în echipele de căutare și specialiști care au experiență în astfel de cazuri;

2. Cum considerați că va fi rezolvată problema animalelor sălbatice din România al căror habitat este tot mai restrâns, situație ce le pune în pericol dezvoltarea și existența, având în vedere faptul că nu ne dorim să experimentăm greșelile altor țări civilizare care regretă acum dezvoltarea excesivă în defavoarea mediului și faunei, și care astfel a afectat echilibrul planetei;

3. Deosebit de aceasta am dori să știm dacă există șanse reale ca făptuitorii acestor cruzimi să plătească pentru acțiunile lor, astfel încât să constituie un exemplu și un precedent real pentru cei care practică astfel de fapte, fapte care conduc la destabilizarea faunei și mediului României.

4. Dacă aveți în plan acțiuni de educare a populației, dar și de sancționare a celor care pun în pericol viețile, dezvoltarea și chiar existența animalelor sălbatice din România cu astfel de fapte?

În speranța că apreciați faptul că există organizații și voluntari din rândul specialiștilor care pot veni în sprijinul autorităților statului și că veți face apel la expertiza lor, mulțumim specialiștilor din cadrul inspectoratelor județene de poliție din cele două județe pentru faptul că au considerat că persoanele surprinse în videoclip au afectat siguranța puilor de urs, că sunt vinovate de infracțiuni care se constituie în dosar penal.

Este timpul să ne unim forțele și să facem front comun unor astfel de practici care afectează imaginea noastră a tuturor și imaginea României, în ansamblu!

Este timpul să protejăm România împreună!

Vă rugăm să postați oficial și public răspunsul dumneavoastră pentru că este extrem de important pentru fiecare cetățean al României, de bună credință!”

Cu deosebită considerație,

Din partea Asociației ”Casa lui Patrocle”

Președinte Roxana Ciornei

Citiți șiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.