Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

”Centenar barbar” sau reacție la subminarea mascată a statului român?

Cu câteva zile în urmă, indicatorul care anunță intrarea în localitatea Toplița în limba maghiară a fost vopsit în culorile tricolorului românesc, cel mai probabil de un harghitean cu spirit patriotic înfocat. Gestul ”pictorului” anonim a fost botezat ”Centenar barbar” și a ajuns subiect de dispută pe grupurile de facebook din județ, între români și maghiari.

Deși, din punct de vedere legal, distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare, în mod intenţionat, a indicatoarelor se pedepseşte penal, ar fi de real folos ca autoritățile române competente să își îndrepte atenția la adevăratele pericole care ies din subteran prin vocile unor lideri politici actuali, ca de exemplu Tokes -un trădător. Declarații xenofobe de Ziua Morților, și exemplele pot continua.

Ironia aruncată pe internet la adresa Centenarului României, de către un etnic maghiar, demonstrează din nou că ceea ce trâmbițează politicienii cu viziuni înguste prinde rădăcini în inimile cetățenilor de rând. Astfel s-ar putea explica atacul la Centenar, pe lângă sentimentul notoriu de invidie care îi roade neîncetat pe unii când vine vorba de tot ceea ce reprezintă acești 100 de ani de România, și nu numai.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.