Certificatul de cazier judiciar în județul Harghita se poate obține facil, rapid și gratuit prin HUB-ul de servicii al MAI

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Certificatul de cazier judiciar pentru persoanele fizice se obține de la orice subunitate de poliție în care funcționează ghișeul pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar.
În județul Harghita, acestea sunt disponibile la sediile polițiilor din Miercurea-Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Toplița, Gheorgheni și Cristuru Secuiesc. În perioada 1 ianuarie – 31 mai 2024, la nivelul județului nostru, au fost eliberate 12.832 de certificate de cazier judiciar. Certificatul se eliberează, de regulă, pe loc sau în cel mult 3 zile lucrătoare.
De asemenea, certificatul de cazier judiciar poate fi obținut și online de către persoanele fizice de cetățenie română, prin două mecanisme de acces. Astfel, cetățenii au la dispoziție următoarele servicii online:

-Platforma HUB.MAI.GOV.RO: Solicitanții completează un formular disponibil pe platformă și se prezintă fizic, o singură dată, la unitățile de poliție pentru confirmarea identității.
-Platforma www.ghișeul.ro: Utilizatorii înregistrați sau cei care doresc să se înregistreze în platformă pot solicita cazierul judiciar online, urmând procedura de validare a identității electronice folosind un card bancar înrolat 3D Secure. După validare, sunt redirecționați către platforma HUB.MAI.GOV.RO pentru completarea cererii tip.
HUB-ul de servicii online al MAI a fost creat pentru a ușura interacțiunea cetățeanului cu structurile Ministerului Afacerilor Interne. În timp, platforma va integra mai multe servicii publice oferite de instituție, facilitând accesul cetățenilor la acestea.
Pentru mai multe detalii și acces la serviciile online, cetățenii din județul Harghita sunt încurajați să utilizeze platformele menționate, economisind astfel timp și resurse.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy