O femeie urmărită internațional, reținută de polițiștii din Toplița

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În această dimineață, o femeie de 37 de ani, din județul Vâlcea, s-a prezentat la sediul Poliției Municipiului Toplița pentru a fi audiată ca persoană vătămată într-un dosar de cercetare penală privind violență în familie.

În timpul verificării la intrarea în instituție, ofițerul de serviciu a constatat, prin aplicația eDAC, că pe numele acesteia era emisă o semnalare de arestare în vederea extrădării de către autoritățile italiene. Femeia era urmărită internațional, având un mandat european de arestare emis pe numele său.

La data de 27 iulie 2023, magistrații din Firenze, Italia, au condamnat-o la 6 ani de închisoare pentru apartenență la un grup infracțional organizat și complicitate la trafic de droguri de mare risc. Femeia, împreună cu alți complici, ar fi colectat sume mari de bani în Italia, provenite din traficul de droguri de mare risc din Regatul Țărilor de Jos.

Astăzi, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita au escortat-o la Curtea de Apel Mureș pentru confirmarea mandatului european de arestare.

Ulterior, aceasta va fi încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureș, în vederea extrădării în Italia.

  • foto și informații furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy