Az erkölcsi bizonyítvány Hargita megyében könnyen, gyorsan és ingyenesen beszerezhető a Belügyminisztérium HUB szolgáltatásán keresztül

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A magánszemélyek erkölcsi bizonyítványa bármelyik rendőrségi alegységnél beszerezhető, ahol a bűnügyi nyilvántartási bizonyítványok kiadására szolgáló pult található.

Hargita megyében ezek a csíkszeredai, székelyudvarhelyi, maroshévízi, gyergyószentmiklósi és székelykeresztúri rendőrkapitányságokon találhatók. 2024 január 1. és május 31. között megyénkben 12 832 erkölcsi bizonyítványt állítottak ki. Az igazolásokat általában a helyszínen vagy 3 munkanapon belül állítják ki.

Az erkölcsi bizonyítványt a román állampolgárságú személyek online is beszerezhetik két hozzáférési mechanizmuson keresztül. A következő online szolgáltatások állnak az állampolgárok rendelkezésére:

– HUB.MAI.GOV.GOV.RO platform: A kérelmezők kitöltenek egy, a platformon elérhető űrlapot, és fizikailag egyszeri alkalommal megjelennek a rendőrségi egységekben személyazonosságuk igazolása céljából.

-www.ghiseul.ro platform : A regisztrált felhasználók vagy a platformon regisztrálni kívánók online kérhetnek erkölcsi bizonyítványt, az elektronikus személyazonosság 3D Secure regisztrált bankkártyával történő hitelesítését követően. Az érvényesítést követően a HUB.MAI.GOV.RO platformra irányítják át őket, ahol kitölthetik a szabványos igénylőlapot.

A Belügyminisztérium HUB online szolgáltatását azért hozták létre, hogy megkönnyítse az állampolgárok és a Belügyminisztérium struktúrái közötti interakciót. Idővel a platform integrálni fog számos, az intézmény által kínált közszolgáltatást, megkönnyítve a polgárok hozzáférését.

További részletekért és az online szolgáltatásokhoz való hozzáférésért a Hargita megyei polgárokat arra ösztönzik, hogy használják az említett platformokat, ezzel időt és erőforrásokat takarítva meg.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy