Cetățean maghiar prins cu substanțe psihoactive în Odorheiu Secuiesc – arestat preventiv pentru 30 de zile

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Sâmbătă, 18 mai 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita, alături de procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Harghita, au prins în flagrant delict un bărbat de 31 de ani, cetățean maghiar, cercetat pentru operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără autorizație legală.

Bărbatul a fost surprins în municipiul Odorheiu Secuiesc, având asupra sa 100 de grame de substanțe psihoactive. În urma percheziției autoturismului și a controlului corporal, polițiștii au găsit și confiscat 300 de euro și 770 de lei, bani bănuiți a proveni din traficul de droguri, precum și un telefon mobil.

Din materialul probator administrat a reieșit că, bărbatul ar fi consumat din substanțele interzise pe care le-ar fi transportat, chiar în timp ce conducea autoturismul pe drumurile publice, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Potrivit IPJ Harghita, bărbatul era deja sub control judiciar în alt dosar penal, fiind prins în flagrant delict în data de 22 ianuarie pentru infracțiuni similare.

Pe 19 mai, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Harghita au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, iar judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Harghita a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Acțiunea a fost sprijinită de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita – Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Poliția Municipiului Odorheiu Secuiesc.

Pe parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile prevăzute de Codul de procedură penală, inclusiv de prezumția de nevinovăție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy