Cetățean maghiar prins în timp ce încerca să vândă substanțe interzise în Odorheiu Secuiesc (FOTO)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 21 ianuarie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Harghita, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, cetățean străin (maghiar), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație.

Astfel, acesta a fost prins în flagrant delict, în municipiul Odorheiu Secuiesc, în timp ce ar fi comercializat o cantitate de substanță psihoactivă (2MMC).

Din materialul probator administrat a reieșit faptul că, în perioada 2023 – ianuarie 2024, bărbatul ar fi vândut, în mai multe rânduri, substanțe interzise consumatorilor din municipiu și localitățile învecinate.

La aceeași dată, în urma perchezițiilor efectuate, în locațiile folosite de bărbatul cercetat, au fost descoperite și ridicate 78 de pliculețe conținând substanțe psihoactive (2MMC) și canabis, 835 de pliculețe tip ziplock din material plastic transparent fără conținut, pliculețe conținând urme de substanță pulverulentă, 3 minicântare electronice de mare precizie, 9.600 de lei, telefoane mobile și două pistoale cu gaz.

Astăzi, în continuarea cercetărilor, au fost puse în executare 16 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Odorheiu Secuiesc și în mai multe comune limitrofe, fiind descoperite și ridicate diferite cantități de droguri de risc și mare risc, substanțe psihoactive, dispozitive de mărunțit, sume de bani, telefoane mobile, două pistoale (unul de tir cu aer comprimat și altul de airsoft), precum și alte mijloace de probă.

La data de 21 ianuarie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Harghita au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de acesta.

În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Harghita a dispus arestarea preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Harghita și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  • informații și foto furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy