Ordin de protecție și monitorizare electronică emise de polițiști față de un bărbat din Toplița

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 14.00, Poliția municipiului Toplița a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 37 de ani, domiciliată în Toplița, cu privire la un incident de violență domestică.
Investigațiile efectuate de polițiști au relevat că la data de 17 ianuarie 2024, fostul concubin, un bărbat de 37 de ani, din aceeași localitate, ar fi prins-o pe femeie cu o mână de gât și ar fi amenințat-o cu acte de violență.

În conformitate cu O.M.A.I. 146/2018 privind gestionarea cazurilor de violență domestică de către polițiști, s-a procedat la evaluarea situației de fapt utilizând formularul de evaluare a riscului. Concluziile au indicat polițiștilor existența unui risc iminent în cazul femeii.
În consecință, față de bărbatul în cauză, polițiștii au emis un ordin provizoriu de protecție, în paralel cu montarea unei brățări electronice de supraveghere. Aceste măsuri au fost implementate în vederea asigurării securității imediate a victimei.
Cercetările sunt continuate de către polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și amenințare.

  • informații furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy