Magyar állampolgárt kaptak el, aki tiltott szereket próbált eladni Székelyudvarhelyen

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2024. január 21-én a Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálat Hargita megyei rendőrei a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Nyomozó Igazgatóság Hargita Megyei Területi Hivatalának ügyészeivel közösen dokumentálták egy külföldi (magyar) állampolgárságú férfi bűncselekményét, aki ellen jogosulatlanul és engedély nélkül, pszichoaktív hatású termékekkel való tudatos üzérkedés bűntette miatt nyomoztak.

A férfit Székelyudvarhelyen érték tetten, miközben állítólag egy bizonyos mennyiségű pszichoaktív anyagot (2MMC) árult.

A bizonyítási anyagból kiderült, hogy a férfi 2023 és 2024 januárja között több alkalommal adott el tiltott anyagokat a településen és a környező településeken élő fogyasztóknak.

Ugyanezen a napon a vizsgált férfi által használt helyszíneken elvégzett házkutatások nyomán 78 darab pszichoaktív anyagot (2MMC) és kannabiszt tartalmazó tasakot, 835 darab tartalmatlan, átlátszó műanyagból készült, ziplock típusú, porszerű anyag nyomát tartalmazó tasakot, 3 darab nagy pontosságú elektronikus minimérleget, 9600 lejt, mobiltelefonokat és két gázpisztolyt találtak és foglaltak le.

A mai napon a nyomozás folytatásaként 16 házkutatási parancsot hajtottak végre Székelyudvarhelyen és több szomszédos településen, és különböző mennyiségű kockázatos és fokozottan veszélyes kábítószert, pszichoaktív anyagokat, aprítóeszközöket, pénzt, mobiltelefonokat, két pisztolyt (egy sűrített levegőjű és egy airsoft) és egyéb bizonyítékokat találtak és foglaltak le.

2024. január 21-én a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Nyomozó Igazgatóság – Hargita Megyei Területi Hivatalának ügyészei 24 órás őrizetbe vételét rendelték el.

Ezen a napon a Hargita megyei bíróság jog- és szabadságjogok bírája 30 napra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Különleges támogatást nyújtott a Román Rendőrség Különleges Műveleti Igazgatósága.

Az akciót a Marosvásárhelyi Szervezett Bűnözés Elleni Osztály, a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség rendőrei, a Hargita megyei Speciális Akciószolgálat harcosai és a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség csendőrsége támogatta.

A büntetőeljárás során a vizsgált személyek a büntetőeljárási törvénykönyv által biztosított eljárási jogok és garanciákban, valamint az ártatlanság vélelmében részesülnek.

  • infó és fotó: Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy