Cetăţenii maghiari pot călători în continuare fără viză în Statele Unite

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Şeful diplomaţiei ungare a declarat agenţiei ungare de presă MTI, că în lume există 36 de state ai căror cetăţeni nu au nevoie de viză pentru a intra în Statele Unite.

Acesta a adăugat, totodată, că s-a convenit şi asupra unei liste de măsuri legislative, necesare a fi luate în Ungaria, pentru a asigura menţinerea pe termen lung a regimului fără vize, iar acestea urmează să şi fie implementate.

Cele două guverne sunt profund de acord în ceea ce priveşte problemele de securitate, a declarat Péter Szijjártó. Ambele privesc protejarea propriilor cetăţeni şi a ţării ca fiind una dintre cele mai importante sarcini, iar cea mai importantă este menţinerea dreptului de a decide cine intră în ţară şi cu cine se doreşte convieţuirea. Ambele ţări fac eforturi considerabile pentru a putea proteja frontierele lor.

Péter Szijjártó a mai anunţat că băncile EximBank din Ungaria şi SUA au convenit asupra finanţării comune a unor investiţii şi a proiecte. Drept urmare, companiile maghiare şi americane pot utiliza mai multe resurse de dezvoltare, mai multe credite sau
garanţii pentru împrumuturi atunci când demarează investiţii comune pe pieţele din SUA, din Ungaria sau din alte ţări.

Companiile din Statele Unite constituie a doua cea mai mare comunitate de investitori din Ungaria, cu 1700 de societăţi americane care oferă locuri de muncă la 105.000 de maghiari. În afara Uniunii Europene, Statele Unite reprezintă a doua cea mai mare piaţă de export a Ungariei: anul trecut valoarea exporturilor de bunuri şi servicii către SUA a fost de 3,5 miliarde de dolari.

Potrivit acordului încheiat acum la Washington, companiile maghiare şi americane dispun de mai multe resurse şi în cazul investiţiilor pe care le realizează în comun pe alte pieţe. Astfel, produsele fabricate de marile companii americane în Ungaria pot ajunge în şi mai multe locuri din lume şi permit companiilor americane din Ungaria să creeze şi mai multe locuri de muncă.

Péter Szijjártó a subliniat că povestea de succes a cooperării dintre Ungaria şi Statele Unite se bazează, practic, pe economie şi
pe relaţiile interumane. Cele două acorduri încheiate acum reprezintă un pas înainte în aceste domenii, iar prin intermediul acestora, cooperarea dintre cele două ţări va deveni şi mai bună.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy