Cinci apeluri de semnalare a prezenței urșilor (perioada 27 martie-4 aprilie 2024)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ultima săptămână, la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita au fost primite 5 apeluri prin intermediul SNUAU 112, prin care erau semnalate prezența unor urși în zona localităților Cobătești (1), Cristuru Secuiesc (2) și Sândominic (2).

Dintre cele 5 apeluri înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita prin intermediul SNUAU 112, prin care erau semnalate prezența unor urși,  nu a fost nevoie de intervenția pentru alungarea acestora, doar într-un singur caz, deoarece urșii nu mai erau prezenți la locurile indicate de către apelanți în restul cazurilor.

În data de 28 martie, din comuna Sândominic am primit un apel care indica prezența unei ursoaice într-o curte. Jandarmii ajunși la fața locului au confirmat prezența ursului și au alungat animalul sălbatic în zona împădurită.

De la începutul anului au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita  28 de apeluri, făcute prin intermediul SNUAU 112, prin care era semnalată prezența ursului în apropierea zonelor locuite. În toate situațiile a fost trimis la fața locului un echipaj de intervenție.

Jandarmii reamintesc oamenilor că este recomandat, când sunt martori ai unor astfel de situații, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere și să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy