„Toate autorizațiile dintr-un singur loc”, sarcină unică asumată de Consiliul Județean Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • Consiliul Județean Harghita își asumă o sarcină unică și aproape imposibilă în România

Printre demersurile Consiliul Județean Harghita se numără debirocratizarea și facilitarea accesului cetățenilor la servicii la un click distanță. În acest sens, instituția  depune toate diligențele pentru operaționalizarea unei Comisii pentru Acord Unic care să funcționeze în structura Direcției Arhitect Șef a Consiliului Județean Harghita în vederea obținerii  certificatelor de urbanism, avizelor, acordurilor și autorizațiilor de construire, prin depunerea de către solicitanți a cererilor online.

În prezent, Consiliul Județean Harghita urmărește să stabilească fluxul de lucru și modul în care vor interrelaționa instituțiile care vor face parte din această comisie pentru ca documentele să aibă un circuit rapid și simplu.

Pe lângă specialiști din structura proprie a Direcției Arhitect Șef a Consiliului Județean Harghita, comisia va fi formată și din reprezentanți delegați ai tuturor societăților care administrează sau furnizează utilitățile, reprezentanți împuterniciți ai serviciilor descentralizate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, protecției civile și sănătății publice, precum și ale altor instituții emitente de avize și acorduri relevante.

Direcția Arhitect Șef a Consiliului Județean Harghita va avea responsabilitatea preluării solicitării primite online și verificării documentației și în urma unui acord ce va fi încheiat cu celelalte instituții ale statului, să parcurgă circuitul documentelor în numele solicitantului, până la obținerea certificatelor, avizelor, autorizațiilor necesare.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a subliniat că, în practică, acest lucru va reduce semnificativ procedura birocratică. După cum a mai apreciat, ideea acestui ghișeu unic pentru eliberarea avizelor a fost reluată la sugestia vicepreședintelui Consiliului Județean Harghita, Barti  Tihamér.

Pe lângă reducerea birocrației misiunea acestui ghișeu unic este de a stabili o cooperare funcțională între diferitele servicii ale administrației publice, în beneficiul cetățenilor.

  • informații și foto furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy