Öt esetben tettek bejelentést medve jelenléte miatt (2024.március 27- április 4)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az elmúlt héten a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécserszolgálatához 5 hívás érkezett a 112-es egységes segélyhívó számon keresztül, amelyekben medve jelenlétét jelezték Kobátfalván, Székelykeresztúron (2) és Csíkszentdomokoson (2).

A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécseri irodájába a 112-es rendszeren keresztül regisztrált 5 hívás közül, amelyek medvék jelenlétét jelezték, nem volt szükség beavatkozásra csak egy esetben, ugyanis a medvék már nem voltak a hívók által megnevezett helyen.

Március 28-án, Csíkszentdomokosról érkezett egy hívás, amely anyamedve jelenlétét jelezte egy udvaron. A helyszínre érkező csendőrök igazolták a medve jelenlétét és elzavarták az állatot az erdő irányába.

Az év eleje óta 28 hívást regisztráltak a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécserszolgálatánál a 112-es segélyhívó rendszeren keresztül, amelyek medvék jelenlétét jelentették lakott területek közelében. Minden esetben beavatkozó csapatot küldtek a helyszínre.

A csendőrök emlékeztetik a lakosságot, hogy minden ilyen helyzet észlelésekor hívják a 112-es segélyhívószámot, ne próbáljanak meg beavatkozni, ne etessék a vadállatokat, legyenek óvatosak a háztartási hulladék elhelyezésével, és ne közelítsék meg a medvéket, hogy filmezzék vagy fényképezzék őket.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy