CJ propune ca livrarea produselor în cadrul Programului ‘Lapte și Corn’ să se facă de către firmele locale

0

Articol disponibil în: Magyar Română

c2c07afbea36827e94e9f713ed721620_XLConsiliul Județean (CJ) Harghita propune ca livrarea produselor în cadrul Programului „Lapte și Corn” să se facă de către firmele locale, pentru a încuraja consumul de produse proaspete și de calitate.

Biroul de presă al instituției a anunțat vineri că, la solicitarea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), CJ Harghita a înaintat o serie de propuneri la proiectul guvernamental ce prevede unificarea Programului „Lapte și Corn” cu Programul „Fructe în Școli”, demers prin care se dorește creșterea consumului de produse locale.

Reprezentanții CJ Harghita consideră că acest demers poate fi realizabil și poate avea efecte concrete dacă licitațiile organizate pentru achiziționarea produselor „se adresează în mod exclusiv producătorilor, în mod independent și nicidecum în asociere”.

„Pentru ca problemele avute în anii trecuți în derularea programului de furnizare a laptelui și cornului cu firmele din alte județe să fie evitate, CJ consideră că ar fi benefic ca în viitor să existe posibilitatea livrării produselor de către firme locale din județ. Tot în vederea simplificării derulării programului se propune ca facturile să fie plătite de către consiliile locale”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al CJ Harghita.

Și în ceea ce privește implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în școli, se propun o serie de modificări care au în vedere ca atât consiliile județele cât și consiliile locale, care sunt responsabile de organizarea procedurilor de achiziție publică, „să fie scutite de monitorizarea și controlul distribuției fructelor proaspete”.

Totodată, la fel ca în cazul programului de distribuire a laptelui și cornului, și în acest caz se propune ca transportul și distribuția la unitățile de învățământ să fie contractate de către consiliile locale, care să efectueze și plata către furnizori, iar de buna desfășurare a procesului de aprovizionare să răspundă primarii.

„Dat fiind faptul că pentru mulți copii, laptele și cornul, respectiv fructele proaspete reprezintă singura masă pe zi, se dorește ca la o licitație nu numai prețul să fie unica condiție, ci și calitatea produselor furnizate. În caz de reziliere (anulare) a contractului se are în vedere să fie valabil pentru perioada următoare contractul încheiat cu participantul la licitație care a oferit următorul cel mai bun preț”, se mai arată în comunicatul CJ Harghita.

Agerpres

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy