CNMR: Tokes -un trădător. Declarații xenofobe de Ziua Morților

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Lazlo Tokes, europarlamentar dar și președinte al  Consiliului Național Maghiar din  Transilvania (CNMT), care ne-a obișnuit cu declarațiile sale xenofobe a făcut joi 1 noiembrie 2018, de Ziua Morților, o serie de declarații șocante și controversate, menționând printre altele că nu este de acord cu cele  afirmate de președintele Comisiei Europene Jean Claude Junker, care a declarat  că aniversarea zilei naționale  a României- țara membră a Uniunii Europene – a devenit  de fapt  sărbătoarea comună a întregii Europe.

Să nu uităm că tot Lazlo Tokes este cel care în trecutul apropiat a comparat, regionalizarea României cu un genocid anemic susținând printre altele faptul că localitatea Băile Tușnad este de fapt o localitate autonomă, situată în Ținutul Secuiesc autonom. Este de asemnea și  autorul și inițiatorul aberantei cereri pe care a  făcut-o  premierului Ungariei, de a crea un sistem de cooperare națională în așa fel încât să ofere protectorat Transilvaniei, așa cum a procedat  Austria cu Tirolul de Sud.

În contextul în care declarațiile de această factură ale lui Lazlo Tokes sunt în continuă creștere, este necesar ca toți românii să ia atitudine față de afirmațiile insultătoare și de un extremism periculos de acest gen și să aibă o poziție comună și fermă atunci când sunt atacate integritatea teritorială și independența statului roman.

Domule Tokes, nu-i dezgropați pe morți tocmai de ziua lor, căci s-ar putea să vă bântuie! Este o imensă lipsă de respect și sensibilitate, măcar și pentru etnicii maghiari care-i susțin  afirmațiile, căci și aceștia își comemorează astăzi morții! Nu mai vorbesc despre români, MAJORITATEA, care îl irita îngrozitor! Lazlo Tokes frizează bunul simț și rațiunea, mergând pe pricipiul lovește și fugi! Atacă în momente cu încărcătură specială pentru țara care i-a dat  tot ce și-a dorit, pentru că,  pesemne, aceasta este misiunea lui!” a declarat Maria Grapini europarlamentar și vicepreședinte CNMR.

Lazlo Tokes este un șarpe crescut la sân care ar trebui să nu mai aibă voie să calce prin România” a declarat Florian Bichir, istoric și vicepreședinte CNMR.

Lazlo Tokes, un om răsplătit de ROMÂNIA  cu cele mai înalte demnități administrative și morale, de la europarlamentar la decorarea cu ordinul „Steaua României în grad de cavaler” de către Președintele României, se dovedește a fi un trădător de țară  și un șarlatan care a înșelat poporul român, servind intersele unei Ungarii revizioniste. Pe de altă parte salut și mulțumesc Președintelui Comisiei Europene  pentru mica reparație morală  făcută României, prin declararea zilei de  1 Decembrie 1918, zi de sărbătoare pentru întreaga Europă nu doar pentru România” a declarat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy