Combaterea consumului de alcool și droguri la volan – scopul acțiunii desfășurate de polițiști pe drumurile din Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 9 spre 10 martie 2023, între orele 20:00-4:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratul de Poliție Județean Harghita au desfășurat o amplă acțiune de prevenire, combatere, depistare și sancționare a conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului și/sau a substanțelor interzise.

Polițiștii au constatat patru infracțiuni rutiere: una pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, una pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat și două în urma testării conducătorilor auto cu aparatul din dotare despre care au rezultat indicii cu privire la consumul de substanțe interzise.

De asemenea, polițiștii rutieri au aplicat 109 sancțiuni contravenționale pentru abaterile constatate, în valoare totală de aproximativ 80.000 de lei, au reținut 11 permise de conducere și au retras 15 certificate de înmatriculare.”, a precizat IPJ Harghita.

Conform suresi citate, în cadrul activităților desfășurate pe drumurile din județ, polițiștii au efectuat mai mult de 420 de testări cu aparatele alcooltest și drug test din dotare.

sursa foto: IPJ Harghita

Având în vedere scopul primordial al polițiștilor, mai exact siguranța rutieră și adoptarea unui comportament adecvat al conducătorilor auto cu privire la respectarea legislației privind circulația rutieră, astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy