Az ittas és kábítószeres vezetés elleni küzdelem – a rendőrök által Hargita megye útjain végrehajtott akció célja

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2023. március 9-én és 10-én 20:00 és 04:00 óra között a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség Közlekedési Szolgálatának rendőrei nagyszabású akciót hajtottak végre az alkohol és/vagy tiltott szerek hatása alatt álló járművezetés megelőzése, visszaszorítása, felderítése és megbüntetése érdekében.

„A rendőrök négy közlekedési szabálysértést állapítottak meg: egy alkoholos befolyásoltság alatt történő járművezetést, egy be nem jegyzett jármű vezetését, két esetben pedig tiltott szerek hatása alatt történő járművezetést.

A közlekedési rendőrség 109 bírságot is kiszabott a feltárt szabálysértések miatt, összesen mintegy 80 000 lej értékben, 11 vezetői engedélyt és 15 forgalmi engedélyt pedig bevontak” – közölte a Hargita megyei rendőrség.

A fent említett források szerint a megye közútjain végzett tevékenységek során a rendőrök több mint 420 tesztet végeztek a rendelkezésre bocsátott alkohol- és kábítószer-tesztelő gépekkel.

fotó: Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság

Tekintettel a rendőrség elsődleges céljára, nevezetesen a közlekedésbiztonságra és a járművezetők megfelelő magatartásának elfogadtatására a közúti közlekedésre vonatkozó jogszabályok betartása tekintetében, az elkövetkező időszakban is folytatódnak az ilyen akciók.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy