Conferința „E cool să spui NU!”, inițiativă de succes împotriva consumului de droguri

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Vineri, 5 aprilie, la Odorheiu Secuiesc, s-a desfășurat Conferința „E cool să spui NU!”, organizată de către Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, în parteneriat cu Forumul Tânăr din Odorheiu Secuiesc. Această conferință a adunat peste 200 de tineri din Odorheiu Secuiesc și a avut ca scop principal prevenirea consumului de droguri și promovarea unui stil de viață sănătos.

Evenimentul face parte din proiectul de prevenire a consumului de substanțe interzise „Decizii responsabile – oportunități garantate!„, demers preventiv inițiat și implementat de Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității. Acest proiect reprezintă un angajament ferm al Inspectoratului de Poliție Județean Harghita în promovarea unui mediu sigur și sănătos pentru tineri și comunitate în ansamblu.

Speakerii invitați, printre care s-au numărat psihologul clinician-Verres Zsolt, HAO – fost consumator de droguri și Codoiu Radu Robert – sportiv, au adus în atenția participanților o serie de teme esențiale legate de consumul de substanțe psihoactive și impactul acestuia asupra sănătății fizice și mentale. Discuțiile deschise și interacțiunea directă dintre vorbitori și participanți au transmis un mesaj puternic de încurajare și speranță.

Moderatorul evenimentului, agent șef adjunct de poliție Mariana Răducanu, coordonatorul Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității, a facilitat dialogul dintre invitați și participanți, punând în lumină importanța colaborării și implicării comunității în prevenirea consumului de droguri și promovarea sănătății.

Conferința „E cool să spui NU!” a fost realizată cu sprijinul organizației profesionale Corpul Național al Polițiștilor, Inspectoratului Școlar Județean Harghita, Primăriei Odorheiu Secuiesc și Spitalului Odorheiu Secuiesc.

Evenimentul a demonstrat importanța colaborării între instituții în promovarea unui stil de viață sănătos și prevenirea consumului de droguri în rândul tinerilor.

  • foto și informații furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy