„Merj NEM-et mondani!” konferencia, egy sikeres kezdeményezés a drogfogyasztás ellen

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Április 5-én, pénteken Székelyudvarhelyen került sor a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség Bűnözéselemzési és Bűnmegelőzési Osztálya által a Székelyudvarhelyi Ifjúsági Fórummal partnerségben szervezett „Merj NEM-et mondani!” című konferenciára. A konferencián több mint 200 székelyudvarhelyi fiatal vett részt, és fő célja a kábítószer-fogyasztás megelőzése és az egészséges életmód népszerűsítése volt.

A rendezvény a „Felelős döntések – garantált lehetőségek!” projekt része, amely a Bűnözéselemzési és Megelőzési Osztály által kezdeményezett és megvalósított prevenciós megközelítés. Ez a projekt a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség határozott elkötelezettségét jelenti a fiatalok és a közösség egészének biztonságos és egészséges környezetének előmozdítása iránt.

A meghívott előadók, köztük Verres Zsolt klinikai pszichológus, HAO – volt drogfogyasztó és Codoiu Radu Robert – sportoló, a pszichoaktív szerek használatával és annak a fizikai és mentális egészségre gyakorolt hatásával kapcsolatos számos kulcsfontosságú kérdésre hívták fel a résztvevők figyelmét. A nyílt beszélgetések és az előadók és a résztvevők közötti közvetlen interakció a bátorítás és a remény erős üzenetét közvetítette.

A rendezvény moderátora, Mariana Răducanu rendőrfőnök-helyettes, a Bűnügyi elemzési és megelőzési osztály koordinátora elősegítette a vendégek és a résztvevők közötti párbeszédet, kiemelve az együttműködés és a közösség bevonásának fontosságát a drogprevenció és az egészségfejlesztés terén.

A „Merj NEM-et mondani!” című konferenciát a Rendőrök Nemzeti Testülete szakmai szervezet, a Hargita Megyei Tanfelügyelőség, a Székelyudvarhelyi Városháza és a Székelyudvarhelyi Kórház támogatásával szervezték meg.

A rendezvény bemutatta az intézmények közötti együttműködés fontosságát az egészséges életmód népszerűsítésében és a kábítószer-fogyasztás megelőzésében a fiatalok körében.

  • fotó és információ: Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy