A crescut nivelul apei râului Olt. La Ciceu a avut loc ședința imediată a consiliului local

0

Articol disponibil în: Magyar Română

>Vineri, 3 iunie dimineața, în localitatea Ciceu a avut loc ședința imediată a consiliului local, deoarece a crescut nivelul apei la unul dintre punctele de trecere peste râul Olt. Urmarea creșterii nivelului râului a fost faptul că podul provizoriu peste râu a fost luat de ape. La fața locului s-a conchis că este nevoie de asigurarea cât mai urgentă a legăturii între Oltfalu și Ciaracio, iar în conformitate cu promisiunile firmei care execută lucrările la noul pod, acestea vor continua și pe timp de ploaie. Acesta și-a exprimat speranța ca în cursul câtorva săptămâni să se poată turna primul strat de asfalt pe pod și astfel să fie posibilă asigurarea temporară a traversării râului. În paralel, se vor desfășura lucrările la un nou pod provizoriu, deoarece acesta este singurul punct de acces pe pășuni a crescătorilor de animale.

În aceeași zi, la ședința extraordinară a Comisiei județene pentru situații de urgență Harghita s-a solicitat asigurarea din partea autorităților a autorizațiilor pentru achiziționarea materiilor prime necesare construirii podului provizoriu. Se solicită ca populația să apeleze numărul de urgență 112 pentru semnalarea problemelor și să solicite ajutorul primăriilor în cazul daunelor. De asemenea, pentru organizarea în scopul apărării împotriva dezastrelor, tot primăriilor trebuie să i se adrese populația care dorește să acorde ajutor în zonele afectate de inundații.

Tot în cadrul ședinței  comisiei pentru situații de urgență s-a anunțat publicul, că în mod contrar zvonurilor, nu s-a închis drumul național 12C, pe porțiunea dintre localitățile Gheorgheni și Lacul Roșu; există zone de carosabil pe care a pătruns apa, însă mașinile pot circula.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy