Megduzzadt az Olt folyó. Rendkívüli tanácsülés Csíkcsicsóban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Pénteken, június 3- án rendkívüli tanácsülést tartottak Csíkcsicsóban az Olt folyó egyik átkelőjénél, ugyanis a megduzzadt folyó elragadta az ideiglenes fahidat. A helyszínen elhangzott, hogy minél hamarabb biztosítani kell Oltfalu és Csaracsó felé az átjárhatóságot. Az új hidat építő vállalkozás képviselőjének ígérete szerint esőben is folynak a munkálatok, és várhatóan néhány héten belül leöntik az első réteg betont, amelyen megtörténhet az ideiglenes átkelés. Ezzel párhuzamosan azonban igyekeznek megépíteni majd a póthidat, hiszen az állattartó gazdáknak ki kell jutniuk a mezőre.

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság péntek délelőtti rendkívüli ülésén kéréssel fordultak a hatósághoz, hogy biztosítsa az engedélyeket, amellyel beszerezhetők a töltéshez szükséges nyersanyagok az ideiglenes átkelés biztosítására. Felkérik a megye lakosságát, hogy a problémákat jelezzék a 112-es segélyhívó számon, és forduljanak a polgármesteri hivatalokhoz kárbejelentéssel és segítségkéréssel, továbbá abban az esetben is, ha tudnak segíteni az árvíz sújtotta részeken, hogy hatékonyan megszervezhessék a védelmet.

Ugyanezen az ülésen tájékoztatták a közönséget, hogy a híresztelésekkel ellentétben nincs lezárva a 12C jelzésű út Gyergyószentmiklós- Gyilkostó közti szakasza.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy