ROMANIA TE IUBESC DAR ASA NU MAI POT! Miercurea Ciuc trezeste-te la realitate!

4

Articol disponibil în: Magyar Română

Un tânăr din Miercurea Ciuc a transmis un mesaj disperat către toți cei care locuiesc în acest oraș și care sunt sătui de confruntările cu locuitorii de etnie maghiară. Ultimul incident, arborarea fără drept al unui steag secuiesc în centrul municipiului Miercurea Ciuc a fost „picătura care a umplut paharul” pentru ciucani.

ROMANIA TE IUBESC, DAR ASA NU MAI POT! Miercurea Ciuc trezeste-te la realitate! Ei, iata cum toti suntem indoctriniati de clasa politica, de ceea ce auzim Duminica de Duminica la biserica romano-catolica unde ultima data cand am fost, la terminare s-a intonat imnul secuilor!? Ce legatura are Dumnezeu cu imnul secuilor? Niciuna! Suntem prostiti sistematic, tinerii parasesc orasul iar cei batrani, precum sustinatorii din imaginiile lui Tőke Ervin voteaza un alt dobitoc la conducerea urbei! Poate ne meritam soarta! Ma gandesc ca nu va mai fi niciodata cum a fost odata, Ciucul cu flori si armonie! Sa lasam ura si prostia deoparte iar unde este arborat un drapel al secuilor sa fie si unul al Romaniei, sa incercam sa facem o comunitate mai buna iar alesii sa isi vada de treburile pentru care au fost alesi! Avem nevoie de locuri de munca, de un trai decent, scoli si spitale de calitate, drumuri fara gropi nu ca cele din prezent in care ne rupem buzunarele de cate ori intram cu masina! Asfaltam doar principalele bulevarde iar intre blocuri iti rupi masina, nu avem trotuare cum ar trebui, lipsa cosurilor de gunoi decat in zonele centrale si lista ar putea continua! Ne lasam prostiti pe fata in prag de alegeri de un tanar domn care in cultura dansului a trai in armonie inseamna doar steagul secuiesc! Gresit! Ciucani treziti-va! Nu steagurile sunt problemele noastre! Tinerii parasesc orasul si nu se mai intorc! In 15 ani va fi doar un oras de pensionari, un oras fara vlaga, un oras imbatranit!

4 Comentarii
 1. menasagh spune

  Íme egy újabb szeretetcikk…olyan szokásos testvéries..
  Uraim már azt is meg szeretnék határozni, hogy a templomba mit énekeljen az ember ?
  …amúgy mit keres ott ha csak hányingere van tőle ?
  a választásokkal meg az a helyzet, hogy egy demokráciában mindenki arra szavaz akire akar…de ez sokaktól nagyon messze van vagy egyáltalán értelmetlen számára mert a saját érdekeinél tovább nem lát.
  ..csíkban ezt akarták és ezt kell elfogadni…de van más lehetősége is aki úgy gondolja, hogy neki ez nem kell.

  1. se cu iu spune

   aaaaa? ce zice, ma? …ce zice?

 2. Sebők Mihály spune

  Stimat Domn Anonim, Nu vreau să dau cu zăhărelul nici să fiu necioplit dar veau să vă trag atenţia că noi secuii nu iubim Romănia! Cum nici o naţie nu iubeşte duşmanul lui nici nqi nu putem iubi. Romănia se poarte cu noi pre cum am fi duşmanii neamului romăni nici decum cetăţeni loial al acestor stat! Nu vreau să vă inşirez toate drepturile noastre mutilate de statul romăn, numai la singură demonstrare mă apelez: SRI, ul a recunoscut de mai multe ori că comunitatea maghiară din Transilvania se află în vizorul lor ca duşmanul numărul unu, pentru dorinţa lor de autonomie! Deci noi nu putem iubi Romănia, dar respectăm ca ţara noastră actuală. Pentru a iubi pe cineva trebuie să fie demn de a fii iubit. Să ne respecte, dorinţa noastră, limba, istoria, cultura, obiceiurile moastră, sărbătorile şi dreptul noastră de băştinaşi pe aceste meleagurii. Numai o întrebare dacă permiteţi, voi de ce nu aţi iubit turcii şi fanarioţii? Pentru că erau asupritorii voştrii, nu?
  Ai dreptate ăn legătură cu toleranţă, dar nu cumva trebuie să fie reciproc? Locurile de muncă sînt prea puţină şi pleacă tinerii noştrii, de acea vrem autonomie să ne luăm soarta noastră în mîinile noastră pentru că statul romăn nu are interesul ca la secuime să avem o economie dezvoltată. Maidegrabă lucrează la dezbinarea comunităţi noastră! Nu pot sămi dau seama de ce vă inervează dacă nui cîntăm imnurile noastră în biserică; Dar unde ar trebua cîntat, în toaletă? Un lucru cerem de la dumneavoastră, şi nu este mare lucru, TOLERANŢĂ!

 3. precup mihai spune

  Domnul Sebok!
  Cine v-a mandatat pe dvs sa spuneti ca reprezentati vocea tuturor secuilor, sa spuneti o asemenea enormitate ca nici un secui nu iubeste Romania? Poate dvs. Dar nu vorbiti in numele celorlalti. Procedati exact ca aceia pe care articolul ii mentioneaza, liderii eterni ai maghiarilor, care s-au inscaunat ei pe acest post permanent. Ii jigniti, astfel, pe toti secuii si spuneti in mod direct ca ei nu sunt capabili sa gandeasca si sa simta singuri. Sunteti cumva un releu de rezonanta, care strange toate trairile cetatenilor din zona? Aveti un glob de cristal unde vedeti ce spuneti? Sau scrieti si dvs la comanda altora, care se stiu ei bine ca sa otraviti aerul in continuare? Fii domnule serios si vezi ca te faci de ras. Traim intr-o lume libera, o tara libera, granitele sunt deschise. Eu sunt convins, pentru ca traiesc in secuime si am foarte multi prieteni secui ca dumneata nu te reprezinti decat pe tine si pe spagarii pe care-i aperi si de care secuii s-au SATURAT!!! Si ei vor schimbare. Iar la asta nu va veti putea opune, nici dumneata, nici cei care gandesc ca tine.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy