Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cseke Attila a preluat conducerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA)

 

Cseke Attila a preluat ieri, 28 decembrie, conducerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), în urma semnării protocolului de predare-primire a activităţii ministerului de la fostul ministru Ion Ștefan.

În cadrul evenimentului, ministrul Cseke Attila a menționat că descentralizarea, recuperarea decalajelor de dezvoltare între regiuni, județe și în interiorul acestora, și, pe lângă continuarea proiectelor PNDL, construcția de noi creșe va fi prioritatea Ministerului.

În vederea eficientizării serviciilor publice este nevoie de descentralizarea administrației. Pentru a încuraja tinerii să întemeieze o familie avem nevoie de mai multe locuri în creșe, iar în vederea dezvoltării comunităților locale trebuie finalizate măsurile prevăzute de Programul Național de Dezvoltare Locală. – a subliniat Cseke Attila.

Ministrul a adăugat: avem nevoie de o execuție bugetară adecvată pentru a nu bloca buna funcționare a autorităților publice locale și județene. Vom finaliza investițiile demarate, și vom implementa unele măsuri noi pentru a veni în ajutorul comunităților locale. Vom dispune urgent prelungirea contractelor de finanțare pentru obiectivele de investiții cuprinse în Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa 1”.

La rândul său, fostul ministru Ion Ștefan a precizat: ”Las în urmă un minister digitalizat, un minister transparentizat. Am demarat programe cu fonduri europene cu o absorbție de peste 1 miliard de euros-au demarat lucrări la reabilitarea Cazinoului Constanța și, nu în cele din urmă, s-a finalizat, cu succes, construcția arenelor bucureștene Steaua și Arcul de Triumf.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *