Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Proiect de aproximativ 3,7 milioane lei câștigat de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Ocland

 

Borboly Csaba: Educația e șansa unei participări active în societate

 

Consiliul Județean Harghita împreună cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Ocland câștigători ai unui proiect finanțat din fonduri UE pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale

https://fb.watch/2GzpOojDrL/

 

Interesul pentru educație și pentru un mediu de învățare propice au constituit punctul de pornire pentru depunerea, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10, Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, unui proiect de finanțare care să asigure copiilor cu nevoi speciale șansa de a fi membri cu drepturi depline în societate. Astfel, în data de 29 decembrie, în curtea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă din Ocland, consiliul județean a semnat contractul de finanțare din fonduri UE, în valoare de aproximativ 3,7 milioane lei.

„Educația reprezintă o șansă de care trebuie să beneficieze copiii cu nevoi speciale pentru a se simți incluși în societate și pentru a crește gradul de participare activă a acestora în viața comunității. Școala trebuie să se adreseze nevoilor copiilor pentru a-i ajuta realmente în dezvoltarea lor. Pe de altă parte, prin acest proiect vom crea și locuri de muncă, deoarece sper ca lucrările să fie câștigate de o societate sau o asociere de societăți din județul Harghita„, a precizat Borboly Csaba

Lucrările se vor derula până în anul 2023 și vor asigura reabilitarea totală a clădirii centrului, de la fundație până la acoperiș, săli de clasă, grupuri sanitare, care din cauza utilizării intensive au un grad ridicat de uzură și care în ultimii zece ani a beneficiat doar de lucrări modernizare a instalației de încălzire fără să fie realizate intervenții asupra infrastructurii.

„ Ne dorim de un deceniu să avem o școală care să asigure standarde moderne și condiții optime pentru un act educațional în condiții sigure și ne bucurăm că în sfârșit, cu ajutorul Consiliului Județean Harghita, acest vis va deveni realitate, a precizat directorul centrului școlar.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *