Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Curajul lui Virag Zsolt, speranță pentru cetățenii din Harghita

Foto: Székelyhon

 

Zilele trecute am avut o mare surpriză. S-a întâmplat ceva fără precedent în județul Harghita, cel puțin după știința noastră. Ca jurnaliști, am fost luați prin surprindere de un eveniment care a spart monotonia politică a județului și care anunță schimbarea care, se pare, a ajuns în sfârșit și aici, chiar dacă politicienii locali s-au străduit să o amâne cât mai mult posibil. Nu pentru binele locuitorilor județului, ci pentru binele lor și celor apropiați lor.

Un eveniment socotit, poate, de unii ca fiind minor. Însă, noi, cu experiența noastră putem considera că prevestește ceva interesant, o schimbare așteptată de locuitorii județului de mulți ani. Dar care a fost ascunsă în sufletul lor de teamă că partidul care domină județul, UDMR, dar și celelalte, gen Partidul Civic Maghiar sau Partidul Popular Maghiar din Transilvani, nu vor lăsa niciodată ca opiniile diferite să fie auzite.

Un eveniment pe care dorim să-l aducem în atenția publică pentru că el confirma ceea ce tot spune publicația noastră de la apariția ei.

Despre ce e vorba?

Despre un interviu acordat de un personaj care a căpătat notorietate datorită curajului de a înfrunta deschis corupția din administrația locală a municipiului Gheorgheni, condus de Mezei Janos, actualul președinte al Partidului Civic Maghiar. Și despre faptul că datorită acestuia corupția din primăria Gheorgheni a ajuns în instanța de judecată, după ce DNA și-a făcut datoria, Mezei Janos ajungând în arest preventiv. Un proces aflat încă pe rolul instantei din Mureș.

Desigur, curajul lui Virag Zsolt, fost director al firmei Monturist din Lacu Rosu, firma care aparține primăriei Gheorgheni, pentru că despre el este vorba, l-a costat scump. A fost ținta a numeroase atacuri, el și familia lui, dar nu s-a îndoit în fața acestora. Cei vizați i-au făcut plângeri penale. L-au dat afară din postul pe care-l ocupa la firma Monturist din Lacu Rosu, pe care Mezei Janos și alte persoane au păgubit-o printr-o serie de acte nelegale. L-au hăituit pentru ca a avut curajul să-i înfrunte. Și aici vorbim de oameni care ocupă acum posturi în primăria Gheorgheni sau la firma Monturist.

Virag Zsolt a rezistat. Și a învins. Plângerile împotriva lui au fost clasate pentru ca nu erau reale. Iar el a ieșit întărit din lupta aceasta, convins că oamenii din județul Harghita merită mai mult. Omul a decis să spună public, cu un curaj pe care nu l-am văzut până acum în Harghita, într-un interviu la radio, toate aceste lucruri. A așteptat ca justiția să-și spună cuvântul în ceea ce-l privește, apoi, a spus totul pe post: cum au decurs lucrurile, presiunile infernale la adresa lui, cum oameni de decizie din primăria Gheorgheni, subordonați de-ai lui Mezei Janos, au încercat să-l pedepsească pentru curajul de a-i înfrunta.

E un interviu care e deja viral pe internet. Circula cu viteza luminii la maghiari. Și e foarte apreciat, de foarte multă lume. Marchează începutul unei schimbări. Este important pentru că, pe lângă povestea lui, Virag Zsolt face publice și alte lucruri pe care unii și le-ar dori ascunse și nu aflate de oameni. Vorbește despre alte fapte ilegale care trebuie cercetate de organele abilitate. Organe care ar face bine să se trezească din adormirea în care au intrat. E un interviu care aduce speranța pentru maghiarii, românii, romii și toți ceilalți din județul Harghita. Speranța că se poate schimba ceva!

Cu siguranța vom mai vorbi și scrie despre asta.

Interviul poate fi ascultat aici:

https://www.mixcloud.com/beszelgetesekGaborral/a-feljelent%C3%A9seket-semmis%C3%A9-nyilv%C3%A1n%C3%ADtott%C3%A1k-v%C3%A9glegesen-vend%C3%A9g-vir%C3%A1g-zsolt/?fbclid=IwAR1mgwyfsGNsOpvpTDjg-yGBsXb7eI9iDKFucB5GNAbdPZHd40wpQv4vIQ0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *