Director din cadrul Consiliului Județean Harghita, cercetat pentru furt calificat

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Deși sună incredibil, un personaj bine-cunoscut din mediul oamenilor de afaceri harghiteni, responsabil pentru implementarea unor strategii de dezvoltare ale județului, a fost prins de polițiști în timp ce încărca și transporta într-un loc doar de el știut, câteva camioane de pământ de pe terenul unei persoane.

Pe scurt, cel în cauză a trecut, a văzut, i-a plăcut și a luat, chiar dacă nu era al lui și toate astea după lăsarea întunericului, adică ”noaptea ca hoții”.

Nu credem că paguba este una semnificativă, dar comportamentul oficialului harghitean este unul care lasă mult de dorit, dată fiind funcția ocupată și de ce nu, și situația lui materială.

Mai mult, când am încercat să obținem un punct de vedere, ne-a răspuns pe un ton arogant că ”nu are habar despe ce e vorba”!

Aici este varianta oficială despre fapta comisă: „În noaptea de 15 iunie a.c., în jurul orei 22:30, Poliția Municipiului Miercurea Ciuc a fost sesizată de către un bărbat de 43 de ani, care a raportat că persoane necunoscute sustrag pământ fără acordul său de pe un teren pe care îl deține în zona Szecseny.
Echipajul de poliție care a intervenit la fața locului a depistat o autoutilitară condusă de un bărbat de 29 de ani. Din primele verificări efectuate de polițiști, s-a stabilit că în acea seară, bărbatul în cauză s-ar fi deplasat cu autoutilitara pe un teren care nu îi aparținea și care nu era delimitat. Acesta ar fi încărcat aproximativ o tonă de pământ pe care l-ar fi transportat pe un teren pe care îl deține.
Ulterior, bărbatul ar fi revenit pentru a efectua un alt transport. După ce a încărcat aproximativ 1,5 tone de pământ și s-a pus în mișcare, a fost depistat și oprit de către echipajul de poliție. Cantitatea de 1,5 tone de pământ a fost recuperată și returnată părții vătămate.
Prejudiciul cauzat urmează a fi stabilit ulterior. Cazul a fost preluat de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.
” a declarat pentru ziarharghita.ro Inspectorul Principal de Poliție Robert Costan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Harghita.

Sperăm ca șefii individului să reacționeze în acest cauză, pentru că o astfel de faptă e de natură să afecteze grav imaginea Consiliului Județean, iar pe de altă parte, speța se poate transforma rapid într-un model de urmat și pentru alții…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy