Lopás miatt nyomoznak Hargita Megye Tanácsának egyik igazgatója ellen

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Bár hihetetlenül hangzik, de egy ismert Hargita megyei üzletembert, aki a megye egyes fejlesztési stratégiáinak végrehajtásáért felelős, a rendőrök elfogták, miközben egy csak általa ismert helyre rakodta és szállította egy személy földjéről több teherautónyi földet.

Röviden, a szóban forgó férfi elhaladt, meglátta, megtetszett és elvette, holott nem az övé volt, és mindezt sötétedés után, azaz „éjszaka, mint a tolvajok”.

Nem gondoljuk, hogy a kár jelentős, de a Hargita megyei tisztviselő viselkedése kívánnivalót hagy maga után, tekintve a pozícióját, és miért ne, az anyagi helyzetét.

Mi több, amikor megpróbáltuk megtudni az álláspontját, arrogáns hangnemben azt válaszolta, hogy „fogalma sincs, miről van szó”!

Íme a hivatalos verzió a bűncselekményről: „Ez év június 15-én este fél 11 körül a csíkszeredai rendőrséget arról értesítette egy 43 éves férfi, hogy ismeretlen személyek a beleegyezése nélkül földet vesznek el a tulajdonában lévő, Szécsény térségében lévő telkéről.

A helyszínre érkező rendőrök észleltek egy furgont, amelyet egy 29 éves férfi vezetett. A rendőrök által végzett első ellenőrzések során megállapítást nyert, hogy aznap este a szóban forgó gyanúsított férfi a furgonnal olyan földterületen közlekedett, amely nem az övé volt, és amely nem volt lehatárolva. Állítólag körülbelül egy tonna földet rakott fel és szállított a tulajdonában lévő telekre.

Ezután visszatért, hogy újabb szállítmányt vigyen el. Miután körülbelül 1,5 tonna földet rakott fel és elindult, a rendőrség észrevette és megállította. A 1,5 tonna földet visszaszerezték és visszaszolgáltatták a károsultnak.

Az okozott kárt később fogják megállapítani. Az ügyet a Bűnügyi Hivatal rendőrei minősített lopás bűntette miatt vették át”, nyilatkozta Robert Costan vezető rendőrfelügyelő, a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség szóvivője a ziarharghita.ro-nak.

Reméljük, hogy az illető főnökei reagálni fognak az ügyben, mert egyrészt egy ilyen bűncselekmény súlyosan ronthatja a megyei tanács megítélését, másrészt az eset gyorsan ragadós példává válhat mások számára is…

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy