Acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul forestier în Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Polițiștii au descoperit și sancționat o societate pentru deținerea ilegală a peste 135 mc de lemn.
În data de 3 iulie a.c., specialiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Harghita au desfășurat o acțiune amplă pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul forestier.

Conform IPJ Harghita, acțiunea a vizat combaterea activităților ilicite în exploatarea, depozitarea, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos, precum și prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul evaziunii fiscale.
În urma activităților desfășurate, o societate comercială din Sâncrăieni, cu obiect de activitate în domeniul prelucrării lemnului, a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul silvic. Aceasta deținea peste 135 mc de lemn de foc de diverse specii fără documente legale de proveniență. Conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, societatea a fost amendată cu 15.000 lei.”, a precizat IPJ Harghita.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au confiscat valoric cantitatea de peste 135 mc de lemn de foc, evaluată la peste 41.000 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy