Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Dispozitive digitale inovatoare pentru predarea matematicii

O inovație metodologică diferențiată, bazată pe e-learning, pentru a sprijini educația matematică eficientă în școlile primare, este programul lansat în parteneriat strategic cu proiectul Erasmus+, care are ca parteneră până în octombrie anul viitor și Asociația Pentru Județul Harghita, instituție care funcționează cu sprijinul CJ Hargita.

Principalul partener al proiectului este Asociația Interregio Forum din Ungaria, care, alături de Asociația Pentru Județul Harghita, colaborează cu un partener slovac, reuniunea de lansare a proiectului a avut loc săptămâna trecută la Budapesta.

Obiectivul principal al proiectului este crearea unui instrument educațional inovator, accesibil digital pentru toți, care să lucreze cu o metodologie care să sprijine căile de învățare individuale pentru a depăși performanțele generale în domeniul educației matematice și, astfel, să obțină rezultate pozitive pe termen lung în așa-numitele profesii STEM.

În cadrul proiectului, este creat un conținut experimental care va ajuta elevii claselor V-VIII la dezvoltarea competențelor matematice, atingerea nivelului de competență preconizat până la sfârșitul clasei a VIII-a.

Grupul țintă al proiectului este format din cadre didactice implicate în formarea pilot- trei din fiecare țară, și elevi din școli generale, 180 la număr. Sarcina lor este de a testa produsele intelectuale ale proiectului în timpul procesului de formare. În același timp, profesorii ca grupuri țintă dobândesc cunoștințe metodologice speciale care pot fi utilizate ulterior în activitatea lor. Profesorii practicanți vor testa materia de învățământ în grupuri de câte 20, pe parcursul pregătirii pilot cu o durată de aproximativ 24 de săptămâni. Asociația Pentru Județul Harghita așteaptă cu nerăbdare aplicarea profesorilor și a instituțiilor de învățământ interesate de acest subiect, bucuroși să participe la dezvoltarea și testarea proiectului-pilot.

Vă rugăm să ne contactați prin e-mail la adresa: hme@hargitamegye.ro sau la telefon 0734 994 367 până pe 22 martie. Consiliul Județean Harghita consideră prioritară situația tinerilor, problema educației, promovarea educației profesionale și introducerea unor metode inovatoare de dezvoltare a competențelor, indiferent dacă este vorba de învățarea limbilor străine, de învățarea cunoștințelor reale etc.

În calitate de membru al Comitetului Regiunilor, Borboly Csaba încurajează gândirea bazată pe proiecte și face lobby pentru emiterea documentelor europene în acest sens pentru a obliga țările membre să urmeze direcția. Proiectul STEM se concentrează asupra acestui lucru- Borbolz Csaba a întocmit un raport în acest sens către Comitetul Regiunilor- care oferă studenților o perspectivă asupra unei anumite profesii, pregătindu- i astfel pentru piața reală a forței de muncă.

Asociația Pentru Județul Harghita participă și la un alt priect Erasmus+, având ca temă Dezvoltarea abilităților și competențelor în învățământul profesional. Acest proiect dezvoltă programe de învățământ pentru școlile profesionale prin coordonarea instrumentelor on-line și off-line, organizând rețele transfrontaliere de studenți și introducând un sistem de mentorat. În acest proiect, testarea programei de învățământ va începe în curând.

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *