DNA efectuează la această oră percheziții

1

Articol disponibil în: Magyar Română

Antal Arpad a declarat că:

„Sunt calm pentru că adevărul iese mereu la iveală. Motivul pentru care DNA investighează ce se întâmplă la Sf. Gheorghe este din cauza unui contract cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (străzi, iluminat public, contract pe care l-am reînnoit). Contractul a fost prezentat în instanță în urmă cu doi ani. Din moment ce contractul cu BERD este inovativ, procedurile nu sunt înțelese în totalitate de autoritățile române. BERD și-a expus deja punctul de vedere în acest caz în instanță și a declarat că totul este în regulă. Instituțiile financiare internaționale spun că totul este în regulă, este legal, iar noi nu trebuie să plătim niciun eurocent până când banca nu aprobă aceasta. E un aspect pe care autoritățile din România nu îl înțeleg. Dacă se merge pe linia adevărului, cazul este foarte simplu și sunt destul de calm. Nu îmi este teamă pentru că adevărul iese mereu la iveală.”

Actualizare articol 4: Conform informațiilor preliminare  faptele de corupție vizează niște contracte privind amenajarea spațiului public (modernizări de străzi și trotuare, piste pentru bicicliști, iluminat public). Anchetele DNA au debutat în momentul în care s-a constatat o nerespectare a destinației fondurilor primite pentru investițiile locale – este vorba despre  un împrumut extern de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în sumă de 12 milioane de euro. La momentul respectiv, Curtea de Conturi a constatat că 4,2 milioane de euro din cele 12 milioane de euro au luat altă cale decât cea a investițiilor locale – servicii de întreținere, provizionare și litigii, servicii de consultanță etc. În decursul celor două mandate ale sale, primarul Antal Arpad Andras a declarat în repetate rânduri că administrația centrală de la București nu alocă suficiente fonduri pentru dezvoltarea zonei. Primarul municipiului Sfântul Gheorghe, Antal Arpad-Andras a precizat că a contestat în instanţa de contencios administrativ raportul Curţii de Conturi, iar procesul se află în prezent pe rol. Iată ce declara Antal Arpad în 2014: ”România nu este un stat de drept. În această țară justiția nu administrează dreptate ci sprijină un asemenea sistem care are ca scop ca pe noi ardelenii maghiari să ne slăbească, să ne sărăcească. Indiferent de consecințe, trebuie spus că ardelenii maghiari, reformați, unitarieni, evanghelici și romano-catolici trebuie să ne reconsiderăm relația cu statul român … după 25 de ani de la Revoluție, statul jefuiește, umilește și tratează maghiarii ca pe cetățeni de rangul al doilea. În cei aproximativ 100 de ani, această administrației românească a creat mult mai multe probleme decât a rezolvat”.

Actualizare articol 3: Biroul primarului Antal Arpad a fost sigilat miercuri dimineaţă de procurorii care efectuează percheziţiile. La finalul percheziţiilor Antal Arpad va fi dus la Bucureşti, pentru audieri.

Actualizare articol 2: Primarul municipiului, Antal Árpád András, este vizat de anchetă. Prejudiciul în dosar ar fi, potrivit unor surse judiciare, de un milion de euro.

Actualizare articol 1: Percheziţiile au loc şi la Primăria municipiului Sfântu Gheorghe (Covasna). Sunt vizate contracte încheiate de instituţia publică. Potrivit surselor judiciare, ar fi vorba de contracte privind modernizarea unor străzi şi trotuare, realizarea de piste pentru biciclişti şi iluminat public. Prin aceste contracte, din bugetul local s-ar fi deturnat un milion de euro, sume reprezentând comisioane către firme care au majorat nejustificat costurile acestor servicii.

Potrivit siteului DNA,  Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție comise în perioada 2010-2014.
În cursul zilei de 17 februarie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații situate în municipiul București și județele Covasna și Brașov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Pe surse, perchezițiile din Covasna se desfășoară și la niște importanți lideri politici.

Vom reveni cu detalii.

 Surse: www.stiripesurse.ro, www.pna.ro, www.bn24.ro

1 Comentariu
  1. Mm spune

    Noa nu e bine.Ies iar secuii in strada ca la ei primarii au voie sa fure cat timp pun pe primarie steagul secuiesc.Se stie ca steagul e cel mai important, in rest sa fie saracie si hotie ca nu conteaza.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy