Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Doliu în Regatul Unit. A murit Regina Elisabeta a II-a

Doliu în Regatul Unit. Regina Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie 2022, potrivit Palatului Buckingham, la vârsta de 96 de ani.

Regina Elisabeta a domnit timp de 70 de ani, fiind regină a cincisprezece state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth. Acestea sunt: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis.

S-a stins din viață la Castelul Balmoral, iubita ei casă de vară din Scoția.

Moartea Reginei pune capăt celei mai lungi domnii din istoria Regatului Unit și una dintre cele mai lungi domnii ale oricărui șef de stat. Elisabeta a II-a a devenit regină la moartea tatălui ei, regele George al VI-lea, la 6 februarie 1952. A fost încoronată la Westminster Abbey în anul următor. Domnia ei de 70 de ani a fost cu șapte ani mai lungă decât cea a reginei Victoria.

Conducând monarhia din ultimii ani ai Imperiului Britanic în epoca rețelelor sociale, ea a devenit una dintre cele mai recunoscute și respectate figuri din lume.

Fiul ei cel mare, Charles, este acum regele Regatului Unit.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.