Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Donații oferite spitalului județean de peste 3 milioane de lei

Au rezumat acțiunea de binefacere pornită după începerea pandemiei de coronavirus și și-au exprimat mulțumirile pentru donațiile primite vineri, într-un mesaj video dr. Konrád Judit, managerul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc și Borboly Csaba, președintele  Consiliului Județean Harghita, în a cărei subordine funcționează spitalul.

Valoarea totală a donațiilor oferite până în momentul actual este de 3 092 878 lei. Dr. Konrád Judit a spus, majoritatea donațiilor au fost preluate deja, sunt folosite pe secțiile spitalului. Mai sunt aparate de mare valoare, care sunt așteptate de la furnizori. Lista completă a donațiilor și a celor care au ajutat, poate fi consultat pe pagina web a spitalului (www.spitalmciuc.ro). Despre strângerea de fonduri se găsesc informații și pe site-ul korona.hargitamegye.ro.

”La început nimeni, nici noi nu am fost pregătiți pentru pandemia de coronavirus, iar faptul, că angajații spitalului au primit echipamentele de protecție potrivite și pacienții spitalului au avut parte de examinările, medicația și îngrijirea corespunzătoare, se datorează și donatorilor. Vă spun sincer, nu am anticipat donații de această anvergură. În lunile trecute spitalul a depus un efort financiar imens pentru asigurarea noilor echipamente, aparate și medicamente, acest efort a fost completat pe măsură de către donațiile primite. Pot să vă spun, că suntem pregătiți cu echipamente de protecție, aparatură și medicamente și pentru lunile următoare”, a declarat managerul spitalului.

Spitalul județean a trimis și va trimite diplome de mulțumire donatorilor și a fost amplasat pe peretele spitalului și un banner de mare dimensiuni cu cuvinte de mulțumire. Recunoștința angajaților a fost formulată și într-un mic filmuleț.

„Mulțumesc pentru suma importantă și pentru donațiile în natură, pentru solidaritatea de care a dat dovadă comunitatea noastră. De asemenea, mulțumiri se îndreptă și spre conducerea și colectivul de muncă al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, dar și către medicii rezidenți care au lucrat împreună cu aceștia. Încheiem așadar prima parte a campaniei de strângere a donațiilor și am convingerea că și în perioada care va urma vom putea conlucra pentru siguranța familiilor din județul Harghita. Am ajutat împreună!”, a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

După înregistrarea video managerul și președintele consiliului județean s-au întâlnit cu 12 dintre acei medici rezidenți, care pe perioada stării de urgență și a stării de alertă au venit de la centrele universitare să lucreze în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc. Aproape toți medicii tineri au spus că a fost a experiență pozitivă să lucreze la noi și s-au convins că vor să se întoarcă la Miercurea Ciuc după terminarea studiilor. Dr. Konrád Judit le-a spus, că specialiștii tineri sunt așteptați în instituția aflată în dezvoltare, iar Borboly Csaba le-a asigurat că Consiliul Județean Harghita va dezvolta în continuare spitalul și va sprijinii medicii tineri prin construirea de noi locuințe de serviciu.

Mesajul video se găsește aici:

https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/videos/264424537977345/
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *