Több mint 3 millió lej adomány a megyei kórháznak

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Videóüzenetben foglalták össze és köszönték meg pénteken a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház számára felajánlott adományokat dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere és Borboly Csaba, az intézményfenntartó Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Az adománygyűjtés összértéke jelenleg 3 092 878. Amint azt dr. Konrád Judit elmondta, az adományok többsége megérkezett már, néhány nagy értékű műszert, felszerelést várunk még a beszállítóktól. Az adományozók és az adományok teljes jegyzékét megtekinthetik a kórház honlapján. Az adománygyűjtésről további információk találhatók a korona.hargitamegye.ro weboldalon is.

„Ahogy világszerte senki, úgy a koronavírus -járványra mi sem voltunk felkészülve és az, hogy végül az alkalmazottaink megkaptak minden szükséges védőfelszerelést, a pácienseink pedig részesülhettek minden szükséges gyógyszerben, vizsgálatban és megfelelő kezelésben, nagymértékben köszönhető az adományozóknak is. Megmondom őszintén, ekkora összefogásra nem számítottunk. Az elmúlt hónapokban a kórház hatalmas anyagi erőfeszítést tett a felkészülés érdekében, ezt megfelelő mértékben egészítették ki a kapott adományok. Elmondhatom, hogy fel vagyunk készülve a következő hónapokra is, védőfelszereléssel, készülékekkel, gyógyszerrel” – mondta el dr. Konrád Judit.

Az adományozóknak a kórház köszönő oklevelet juttatott, illetve juttat el és egy, a köszönetet kifejező bannert a kórház falán is elhelyeztünk. A hála szavait az intézmény alkalmazottai is tolmácsolták egy kisfilmben:

„Köszönjük a jelentős pénzösszeget, a természetbeni adományokat, és azt a szolidaritást, amiről a közösségünk tanúbizonyságot tett. Köszönet a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetőségének és munkaközösségének a példás helytállásért, és azoknak a rezidens orvosoknak is, akik az elmúlt időszakban segítették a munkát. Ezennel zárjuk az adománygyűjtő kampány első részét, és bízom benne, hogy az elkövetkezőkben is együtt tudunk működni a Hargita megyei családok biztonsága érdekében. Együtt segítettünk!” – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A videófelvétel után dr. Konrád Judit és Borboly Csaba találkoztak 12 rezidens orvossal azok közül, akik a koronavírus-járvány miatt elrendelt sürgősségi állapot és veszélyhezet idejére az egyetemi központokból a csíkszeredai kórházba jöhettek dolgozni. A fiatalok szinte mindannyian azt mondták, pozitív élmény volt számukra az itt töltött időszak és meggyőződtek arról, hogy tanulmányaik végeztével szeretnének visszajönni dolgozni Csíkszeredába. Dr. Konrád Judit közölte, a fejlődő intézményben várják a fiatal szakembereket, Borboly Csaba pedig arról biztosította a fiatal orvosokat, hogy a megyei önkormányzat tovább fejleszti a kórházat és újabb orvoslakások építésével igyekszik lakhatási támogatást nyújtani számukra.

A videóüzenet linkje:

https://www.facebook.com/watch/?v=258867088545140

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy