Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Patru apeluri în ultimele 12 ore și tot atâtea intervenții pentru îndepărtarea urșilor. Unii au intrat și în magazin…

Foto: captură video

În cursul serii de 14 iunie, au fost primite trei apeluri, prin intermediul SNUAU 112, prin care erau anunțate prezența unor urși în Băile Tușnad. Al patrulea a fost primit în dimineața zilei de 15 iunie.Jandarmii au intervenit la toate cazurile.

Primul apel primit prin intermediul SNUAU 112, la ora 22:00, anunța că o ursoaică cu trei pui ar fi intrat într-un magazin din stațiune, din cele spuse de apelantă, ursoaica a fost atrasă de hrana din magazin. A fost trimis imediat în zonă un echipaj de jandarmerie din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil. Până la sosirea acestuia la fața locului a intervenit un jandarm montan din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad, care a reușit pe moment îndepărtarea ursoaicei.

La ora 22:50 a fost primit cel de-al doilea apel, un bărbat anunța prezența prezența unui urs prin mijlocul stațiunii și acesta fiind îndepărtat de echipajul aflat în zonă. În același timp ursoaica a revenit încercând din nou să intre în magazinul din localitate, fiind îndepărtată din nou.

La ora 23:42 a fost primit cel de al treilea apel, de data aceasta o femeie anunța prezența unui urs la o ghenă de gunoi, mai mult ca sigur acesta căutând hrană. Ursul a fost îndepărtat înspre pădure.

Dimineață, la ora 03:02 a fost primit al patrulea apel, prin care un bărbat semnala prezența unei ursoaice cu trei pui la ușa garajului propriu din aceeași stațiune. Ursoaica a fost îndepărtată înspre pădure. Echipajul de jandarmerie care a acționat pentru prevenirea oricăror incidente a rămas în zonă pentru a se asigura că urșii nu mai revin.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Sursa video: IJJ Harghita
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.