„Donează sânge! Salvează o viaţă!”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Donăm în continuare viață

Astăzi, 25 mai a.c., jandarmii harghiteni din municipiul Gheorgheni au donat picături de viață în cadrul clei de a XI-a ediţii a campaniei „Donează sânge!Salvează o viaţă!” desfășurată în comun de Patriarhia Română şi Jandarmeria Română.

 În frunte cu comandantul de detașament, jandarmii din cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Gheorgheni, voluntari în cadrul campaniei, s-au prezentat la locul de recoltare al picăturilor ce sunt vitale vieții, în spatele uniformelor fiind oameni ce sunt parte integrantă ai comunității, apărători ai vieții și săritori atunci când le este solicitat ajutorul.

Prin gestul nostru, ne dorim ca să trezim în fiecare dintre noi spiritul cetățenesc și uman, pentru ca fiecare să conștientizeze importanța acestui mic gest, atât de important pentru oamenii aflați în suferință.

Nu ne aflăm la prima campanie de acest fel, iar în urma campaniilor derulate de-a lungul timpului, fie ca parte a unor campanii desfășurate la nivel național,ori inițiate pe plan local împreună cu directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină Harghita, mai mulți jandarmi harghiteni au devenit donatori onorifici. Deasemenea la solicitarea unor persoane fizice,ori chiar a conducerii centrului am donat viață pentru persoane care aveau mare nevoie de sânge,la un moment dat.

Vom dona sânge și mâine în municipiul Odorheiu Secuiesc.

În perioada 23-27 mai 2016, Patriarhia Română în parteneriat cu Jandarmeria Română și cu sprijinul Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină – Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti organizează un amplu program național de donare de sânge. Această acţiune face parte din campania naţională Donează sânge! Salvează o viaţă!, iniţiată de Patriarhia Română în anul 2013 şi ajunsă acum la a XI-a ediție.

Campania naţională  Donează sânge! Salvează o viaţă! a Patriarhiei Române are ca scop informarea și conștientizarea cu privire la nevoia reală de sânge pentru transfuzii din spitalele româneşti, creşterea numărului donatorilor de sânge din România și  îmbunătățirea stocurilor sanguine naţionale. Până în prezent, această acțiune umanitară s-a concretizat în recoltarea a peste 8 mii de litri de sânge.

 

 

INFORMARE,  RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy