„Adj vért! Ments életet!”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ma, május 25- én szerdán a Gyergyószentmiklóson szolgáló csendőrökön volt a sor a véradásban, a csendőrség és a román ortodox egyház, immár XI. „Adj vért! Ments életet!” elnevezésű közös akcióján.

Parancsnokukkal az élen jelentek meg a gyergyószentmiklósi csendőrök a véradás helyszínén. A közösség szerves részét alkotó, az életet védelmező és bajban segítőkész embereket takar az egyenruha.

Gesztusunkkal a polgári és emberi lelkületet akarjuk felébreszteni; tudatosítani szeretnénk mindannyiunkban, hogy egy ilyen apró gesztus milyen nagy jelentőséggel bír a szenvedők számára.

A megyei állományban szolgálók már számos hasonló figyelemfelkeltő, népszerűsítő és életmentő véradáson vettek részt, többen közülük tiszteletbeli véradónak számítanak. Magánszemélyek vagy a vérközpont kérésére számos esetben adtunk az életmentő cseppekből.

Holnap Székelyudvarhelyen történik a véradás.

2016 május 23- 27 között a román ortodox egyház és a csendőrség, az országos vérközpont által is támogatott közös, véradást népszerűsítő akciója.

Az „Adj vért! Ments életet!” elnevezésű kampány a romániai kórházak valódi vérszükségletére szeretné felhívni a figyelmet, tudatosítani szeretné az emberekben a véradás fontosságát. Ezzel a humanitárius módszerrel sikerült 8 ezer liter vért begyűjteni.

Közszolgálati és Információs Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy