RECOMANDĂRI PENTRU O DEPLASARE SIGURĂ ÎN CONDIŢII DE PLOAIE

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Poliţiştii atrag atenţia asupra informărilor şi avertizărilor emise de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru această perioadă în care, în mai multe judeţe din ţară şi implicit în judeţul Harghita, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de instabilitate atmosferică, respectiv ploaie torenţială, vânt puternic şi chiar grindină.

Astfel, în vederea prevenirii producerii unor evenimente nedorite pe drumurile publice, le recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condițiilor concrete de drum, să păstreze distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

De asemenea, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, iar autoturismul să fie în perfectă stare de funcţionare, în special în ceea ce priveşte sistemele de direcţie, de iluminare semnalizare şi de dezaburire.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy