Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Dosar penal și 20.000 lei amendă pentru furt de material lemnos

Un dosar penal întocmit, sancţiuni de 20.000 de lei aplicate, material lemnos şi atelaje hipo confiscate

La data de 17.02.2016, în jurul orei 08:00, Postul de Poliţie Mădăraş a fost sesizat administratorul unei unităţi economice din comuna Siculeni despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras 32 de arbori, secţionaţi la lungimea de 4 m, din locul numit „La Kod” situat pe raza comunei Mihăileni.

La faţa locului s-a deplasat o echipă formată din poliţişti şi pădurari, în urma intervenţiei fiind depistaţi T.L. de 57 de ani şi T.L. de 37 de ani, ambii din comuna Siculeni, pe numele cărora au fost întocmite acte premergătoare urmăririi penale, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt pentru care, la finalizarea cercetărilor, va fi propusă soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea-Ciuc.

În aceeaşi zi, în cadrul unei acţiuni organizate, poliţiştii Posturilor de Poliţie Săcel şi Secuieni, împreună cu pădurari din cadrul Ocoalelor Silvice Homorod și Sighișoara, i-au depistat, pe raza comunei Săcel şi a satului Uilac, pe P.C. de 21 de ani, L.A.I. de 23 de ani, D.N. de 23 de ani, T.F.C. de 25 de ani şi T.V.S. de 20 de ani, toți din comuna Vânători, judeţul Mureș, suspecţi de tăierea și transportarea fără drept de arbori din specia carpen, cun un volum total de 4 mc.

În acest caz s-a procedat la ridicarea în vederea confiscării atât a materialului lemnos cât şi a atelajelor hipo, iar cei în cauză au fost sancţionaţi contravențional, conform prevederilor Legii 171/2010, cu amenzi în cuantum total de 20.000 de lei.

Sursa: IPJ Harghita
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.