A doua academie ecologică pentru învățători și educatori

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Dezvoltarea metodologiilor de predare a cunoștințelor despre mediu și gestionare a deșeurilor este scopul principal al trainingului de șase zile care se desfășoară între 23-28 aprilie la Casa Corpului Didactic „Apáczai Csere János” din Miercurea Ciuc. Academia pentru învățători și educatori este organizată de Consiliul Județean Harghita în cadrul proiectului de mare anvergură Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Harghita (SMID), în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Harghita și Uniunea Cadrelor Didactice Maghiare din România.

Scopul evenimentului este identic cu cel organizat în luna noiembrie anul trecut: de a furniza cunoștințe legate de protecția mediului, economia de resurse, sortarea, colectarea selectivă, reciclarea, compostarea deșeurilor. Organizatorii vor oferi participanților materiale informative, modele de jocuri și activități cu scopul de a înlesni organizarea activităților ecologice cu copii. Accentul se va pune pe metodologie: cum se realizează asemenea ore, ce material didactic este necesar, ce tipuri de proiecte se pot realiza cu elevii, cum se planifică aceste proiecte, ce tipuri de activități și jocuri pot fi realizate.

În cadrul celor șase zile de training se vor discuta diferite tematici: plante medicinale și managementul deșeurilor, schimbările climatice și pădurile,educația și conștientizarea protecției mediului, descoperirea valorilor naturale din împrejurimile locuințelor noastre împreună cu copii. Academia va oferi și certificate de participare emise de Ministerul Educației.

IMG_9021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy