Ziua Pământului – 22 aprilie

0

Articol disponibil în: Magyar Română

earth-dayCOMUNICAT

privind celebrarea Zilei Pământului

„Nu trece nici o zi în care să nu ai un impact asupra lumii din jurul tău.”
Jane Goodall

 

Ziua Pământului  – 22 aprilie – eveniment simbol al responsabilităţii civice în protecţia mediului a fost iniţiată în 1970 în SUA de studentul american Denis Hayes.

Ziua Pământului a antrenat în primul an circa 20 milioane de cetăţeni americani, în marea lor majoritate tineri, care au manifestat la New York împotriva poluării industriale. După 20 de ani, în 1990, evenimentul devine internaţional, fiind sărbătorit de peste 200 milioane de oameni din 174 ţări.

Ziua Pământului ajunsă  la cea de-a 46-a ediţie, este un eveniment anual important în foarte multe comunităţi din întreaga lume şi oferă oportunitatea de a realiza acţiuni benefice întregii comunităţi.

Scopurile sărbătoririi acestui eveniment sunt: promovarea atitudinii civice, mobilizarea comunităţilor, promovarea programelor de dezvoltare durabilă, întărirea colaborării internaţionale şi nu în ultimul rând educaţia ecologică.

Azi se trag semnale de alarmă asupra problemelor de mediu ale Terrei: poluarea aerului, apelor şi a solului, distrugerea ecosistemelor, dispariţia a mii de specii de plante şi animale şi epuizarea resurselor naturale.

În acest an Agenţia pentru Protecţia Mediului Harghita (APM) marchează Ziua Mondială a Pământului cu următoarele acţiuni:

  • angajaţii din cadrul agenţiei vor repara gardul existent în jurul rezervaţiei naturale botanice „Mlaştina Dumbrava Harghitei de la Lueta”, aflată în custodia APM Harghita, pentru a proteja rezervaţia de distrugerile provocate de animalele care traversează zona. De asemenea vor salubriza albia pârâului Tolvajos şi zona izvorului de apă minerală din apropierea mlaştinii.
  • se vor ţine prezentări interactive despre importanţa protecţiei mediului la grădiniţa din oraşul Vlăhiţa.

  Domokos László József,                                                       Întocmit,

  Director Executiv                                                                  Kovásznai Sándor

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy